ERC promet "una república al costat de la gent" de cara a les eleccions del 14-F

Sant Cugat ha acollit un acte de campanya d'ERC en el qual s'ha analitzat les eleccions del 14-F i el camí a la independència

Esquerra Republicana ha presentat la seva candidatura com l'"única candidatura que pot centralitzar a formacions diferents, amb l'objectiu de fer fora el feixisme i acabar amb els 40 anys de propostes sociovergents" en un acte de campanya celebrat al Celler Modernista de Sant Cugat, el diumenge 31 de gener, davant d'una 30a de persones. En ell, han participat els santcugatencs Mireia Ingla (alcaldessa de l'Ajuntament), Diana Riba (diputada al Parlament d'Europa) i Raül Romeva (pres polític), a més de Juli Fernández (cap de llista d'ERC al Vallès Occidental), Laura Vilagrà (número 2 a ERC Barcelona) i Roger Torrent (actual president del Parlament de Catalunya i número 3 a ERC Barcelona).

Durant l'acte, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha volgut assenyalar que la gent d'ERC "és la gent que coneix el territori, que forma part de les entitats i associacions i que se'ls coneix per ser honrats, treballadors i compromesos".

Mireia Ingla ha parlat de la candidatura d'ERC com "una candidatura municipalista". FOTO: Ale Gòmez

Mireia Ingla ha parlat de la candidatura d'ERC com "una candidatura municipalista". FOTO: Ale Gòmez



D'altra banda, Ingla ha definit la candidatura d'ERC com una candidatura municipalista: "ERC fa 90 anys que està treballant per construir una república al costat de la gent i aquests són els valors que aportem a la nostra candidatura, una candidatura municipalista, al costat de les persones, i això és garantia de treballar per representar uns valors republicans".

 


A més, abans dels seus parlaments, Mireia Ingla ha volgut celebrar la presència de Raül Romeva, santcugatenc empresonat per l'1-O i que recentment ha assolit el tercer grau, fent-li entrega d'un ram de flors.

 

Mireia Ingla entregant un ram de flors al santcugatenc Raül Romeva. FOTO: Ale Gómez

Mireia Ingla entregant un ram de flors al santcugatenc Raül Romeva. FOTO: Ale Gómez

Més de 3.000 persones represaliades o exiliades per la seva ideologia

En l'acte d'Esquerra Republicana, la santcugatenca Diana Riba (diputada al Parlament d'Europa) ha parlat sobre les retallades de drets i llibertats que està vivint Catalunya: "Ens trobem amb unes limitacions inimaginables en un espai com Europa i la cara més visible són els nostres presos i exiliats polítics. No obstant això, ells només són la punta de l'iceberg de totes aquelles persones exiliades per la seva ideologia, una repressió amb retallades de drets i llibertats".

És per això que Riba ha emfatitzat la importància de governar per a tots aquests represaliats: "Devem aquestes eleccions a aquells que s'ha deixat la pell i la llibertat i sobretot, a les futures generacions. La nostra feina és fer política des dels carrers i les institucions, demostrant que el nostre projecte és seriós, ètic i guanyador".

L'eurodiputada Diana Riba durant l'acte de campanya d'ERC. FOTO: Ale Gómez

L'eurodiputada Diana Riba durant l'acte de campanya d'ERC. FOTO: Ale Gómez



En una línia similar, s'ha posicionat Raül Romeva: "Demà, passat i el següent tornaré a dormir a la presó fins que algú s'adoni que així no es construeixen societats cohesionades. Tanmateix, aquest no és un procés que es pugui aturar posant gent a la presó. Ni cap jutge, fiscal, partit polític o institució podrà silenciar o emmudir aquesta feina que estem fent".

El santcugatenc Raül Romeva demana "una societat oberta, diversa, plural i inclusiva". FOTO: Ale Gómez

El santcugatenc Raül Romeva demana "una societat oberta, diversa, plural i inclusiva". FOTO: Ale Gómez


D'altra banda, Romeva ha parlat dels objectius de la formació: "Si avui encapçalem les enquestes és per tot allò que ja hem fet, i que ja hem demostrat, a totes aquelles institucions que hem estat. Esquerra Republicana és un símbol universal, ja que no som un projecte per a la nostra gent, sinó per a tothom, fins i tot per a aquells que ens volen a la presó. Així doncs, volem societats obertes, diverses, plurals i inclusives".

La independència, les eleccions i l'ètica política

Roger Torrent, número 3 de la llista d'ERC a Barcelona per les eleccions, ha parlat sobre decisió del Tribunal Superior de Justícia Catalunya de mantenir les eleccions el 14 de febrer: "Teníem un consens polític majoritari per ajornar-les amb l'objectiu d'oferir unes bones condicions als ciutadans per votar. Prendre decisions 'és fotut', però això és responsabilitat, una responsabilitat que a ERC hem assumit sempre".

Roger Torrent, número 3 a la llista d'ERC a Barcelona, a Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez

Roger Torrent, número 3 a la llista d'ERC a Barcelona, a Sant Cugat. FOTO: Ale Gómez



Torrent també ha volgut especificar la línia política d'Esquerra Republicana: "Fem política per millorar el bé comú, pensant en els interessos de tothom i no només d'una minoria. Aquesta és l'ètica republicana que ha seguit ERC en els seus 90 anys d'història"

Finalment, el número 3 de la llista d'ERC a Barcelona ha parlat sobre la independència: "Ara és més necessari que mai. Si som independentistes és perquè volem construir oportunitats de futur pels nostres fills i treballar per la gent i les grans majories".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem