ERC proposa al santcugatenc Bernat Picornell com a senador

Els grups parlamentaris ja han presentat els seus candidats per a senadors

Esquerra Republicana ha decidit tornar a proposar al santcugatenc Bernat Picornell com a senador. Els grups del Parlament ja han presentat les seves candidatures per ocupar els escons de senador per designació de la cambra catalana. Picornell és senador des del 2016 i, de fet, va ser el representant més jove del Senat.

Després dels resultats de les eleccions del 21-D els diferents partits poden proposar el següent nombre de persones: ERC, JxCat i Cs a dues persones, mentre que el PSC i els comuns a una. Les candidatures hauran de ser valorades en comissió i el Ple del Parlament haurà d’aprovar el seu nomenament per majoria.

Entre els noms proposats, en destaquen dos que són nous: La fins ara diputada de Cs Lorena Roldán; i la coordinadora del PDeCAT, Marta Pascal, en nom de JxCat. 

A més d’aquests dos, Esquerra Republicana també ha decidit proposar els mateixos dos senadors per representació parlamentària que tenia fins ara, Mirella Cortés i Bernat Picornell, que repetiran al càrrec si el ple els nomena. 

D'altra banda, Cs proposa també a Xavier Alegre, que ja és senador per designació parlamentària des de la legislatura passada. JxCat també aposta per la continuïtat amb Josep Lluís Cleries, que ja va obtenir aquest escó per JxSí.



Els socialistes opten, com és habitual des que va deixar la presidència de la Generalitat, per proposar José Montilla com a senador. Catalunya en Comú-Podem també aposta per la continuïtat i enviarà la mateixa senadora que va proposar Catalunya Sí Que Es Pot, Sara Vilà

Més informació
 
Comentaris

Destaquem