ERC reclama mesures per compensar la pèrdua d'ingressos municipals per les plusvàlues

La formació demana que es doni compliment a l'acord del Senat sobre la creació d'un fons extraordinari de 1.500 milions d'euros per compensar la pèrdua d'ingressos

ERC reclamarà al ple de març que s'adoptin mesures compensatòries per la pèrdua d'ingressos dels Ajuntaments pels canvis en l'impost de les plusvàlues. La formació, en una moció, demana que es doni compliment a l'acord del Senat sobre la creació d'un fons extraordinari de 1.500 milions d'euros per compensar la pèrdua d'ingressos que suposa el nou mètode de càlcul de l'impost de plusvàlua sobre les finances municipals. Els republicans també demanen al govern de l'Estat que incorpori en els pressupostos de 2024 una partida destinada a revertir la situació i compensar els ajuntaments perjudicats. 

ERC recorda que l'Ajuntament ha deixat d'ingressar "aproximadament uns 15 milions d'euros" per la reforma de les plusvàlues, un fet que ha provocat, segons els republicans, l'actual desajust pressupostari a les arques municipals de Sant Cugat. En aquest sentit, el portaveu d'ERC, Bernat Picornell, ha assegurat durant la roda de premsa de presentació de les mocions que "sense la minoració d'aquest impost, la situació econòmica de l'Ajuntament no seria igual de crítica". De fet, segons Picornell, faria que la liquidació de 2023 "fos positiva", tot i que també ha remarcat que la qüestió de les plusvàlues "no resolen la situació econòmica de l'Ajuntament, però una gran part, sí". 

Més info: Les claus del forat milionari a l'Ajuntament de Sant Cugat

La formació remarca també que fa un any al ple municipal ja es va aprovar una moció en aquest sentit i que, malgrat això, encara no s'ha produït "cap resposta a aquestes demandes". Segons ERC, "cada dia que passa" sense que el govern de l'Estat ho solucioni significa un "perjudici" per a la ciutadania del municipi. Sobre el motiu de tornar a presentar una moció que ja es va presentar fa un any, Picornell ha dit que no tenen "esperances" en el govern de Pedro Sánchez, però que han "d'apretar". 

Més info: Sant Cugat demana a l'Estat compensar els ingressos municipals

Per últim, el portaveu d'ERC ha insistit que "no hi ha cap forat econòmic a l'Ajuntament". "Això dona a pensar que no se sap on s'han destinat els diners", ha dit Picornell, que ha assegurat que "els diners es van destinar a les necessitats de la ciutadania arran de la pandèmia de la Covid-19". Tot i això, el portaveu dels republicans ha admès que hi ha "una diferència important" entre ingressos i despeses i que el consistori "ha de tornar a una situació d'estabilitat". 

Moció sobre la discriminació

Els republicans també presentaran una moció en què instaran al consistori a declarar Sant Cugat ciutat lliure de qualsevol discriminació. ERC també proposa vetllar perquè no es produeixin actes de discriminació en cap servei o equipament municipal que estigui subvencionat amb fons públics i assumir el compromís de treballar per defensar els valors de la convivència amb la diversitat de la ciutadania. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem