ERC Sant Cugat debatrà en assemblea la possibilitat d'entrar al govern municipal

Segons el president d'ERC a Sant Cugat, Convergència els ha insistit des de les eleccions municipals a arribar a un acord de govern

La militància d'Esquerra Republicana debatrà en assemblea la possibilitat d'entrar al govern municipal de Convergència. Així ho ha comunicat el partit santcugatenc, que ha convocat l'assemblea extraordinària pel dia 22 de febrer al Xalet Negre. El president d'ERC, Oriol Cisteró, ha explicat al TOT que l'assemblea serà un primer pas per saber l'opinió de la militància sobre un possible acord de govern i el pas necessari per, si s'escau, obrir negociacions amb Convergència.

"Des de les eleccions municipals, CDC ens havia convidat a arribar a un acord. La gent de Convergència ha seguit insistint" ha afegit Cisteró. El motiu per no obrir el debat amb la militància fins ara (mesos després de les municipals) és que els republicans volien veure com actuava el govern convergent: "Necessitàvem veure un canvi de tarannà i de manera de fer les coses". Cisteró ha reconegut que "s'ha produït un petit canvi, però no creiem que sigui prou satisfactori".

Malgrat tot, posaran la qüestió damunt la taula perquè sigui la militància qui, en un debat obert, digui la seva sobre la possibilitat d'obrir negociacions amb Convergència. "Hi ha militants molt reacis a un pacte i altres que, si es pot avançar en el programa electoral, no ho veurien malament".

Després de les eleccions municipals del 2015 i quan les reunions per un pacte de govern no van tirar endavant, la llavors presidenta i actual portaveu republicana a Sant Cugat, Mireia Ingla, va assegurar que "la militància no entendria un pacte amb Convergència". Tot i això, Cisteró considera que des de llavors "ha plogut molt" i les circumstàncies són diferents, cosa que ara permet obrir el debat entre els militants. A més, la mateixa Ingla va afirmar mesos després que la porta per arribar a un acord no estava tancada.

El govern municipal de Sant Cugat està integrat per Convergència i no té majoria absoluta. Esquerra i Convergència ja van arribar a un acord d'estabilitat pressupostària per aprovar conjuntament el Pressupost municipal.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem