ERC se situa a les eleccions com el partit amb el president amb "el cor i el cap aquí"

El Celler Cooperatiu de Sant Cugat ha acollit un acte amb motiu de les eleccions del 12-M amb el conseller Joan Ignasi Elena i els exconsellers Juli Fernàndez i Dolors Bassa

ERC ha organitzat al Celler Cooperatiu de Sant Cugat un acte amb motiu de les eleccions del 12-M a Catalunya per explicar a la seva militància els posicionaments de la formació. Per una banda, el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, ha sigut taxatiu: "Hi ha dues opcions, la que representa Pere Aragonès que té el cor i el cap aquí i la del delegat de la Moncloa i del qui decidirà sempre en funció del que l'ordeni el PSOE". Per una altra banda, l'exconsellera de Treball, Dolors Bassa, ha assegurat: "Quan des d'ERC liderem, el que fem és que guanya Catalunya. Amb l'Amnistia i tots els passos que farem, guanyarà Catalunya." El també exconseller, Juli Fernàndez, ha expressat: "A ERC sabem el que volem, que és la independència. Ens toca explicar-ho i treballar intensament".

La política d'ERC a Sant Cugat

Abans, però el tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la Ciutat, Comerç i Seguretat a l'Ajuntament de Sant Cugat, Bernat Picornell, i la regidora de Cicle de Vida, Promoció de la Ciutat i Memòria Històrica, Esther Madrona, han defensat les polítiques d'ERC a Sant Cugat. Picornell ha agraït a l'exalcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, present a l'acte, haver trencat els 32 anys d'hegemonia de convergència a la ciutat i Madrona ha explicat que a Sant Cugat el seu partit treballa per un hospital de referència, una segona residència pública per a la gent gran, una escola d'educació especial i una oficina de Benestar i Famílies de la Generalitat. I ha valorat que ERC és un partit municipalista i, per això, ha dit que cal que la Generalitat sigui republicana per canalitzar les demandes dels veïns de la ciutat. "Això el que vam fer quan vam entrar fa quatre anys. Si guanyem aquestes eleccions aconseguirem que siguin els pobles del país que guanyin", ha afegit. Sobre l'habitatge, Madrona ha defensat la llei que fica un topall per al lloguer de la Generalitat. Per últim, Picornell ha posat el focus en l'R8 i en els dos intercanviadors per connectar la xarxa amb els FGC.

Foto família dels ponents de l'acte d'ERC amb Esther Madrona, Gemma Aristoy, Bernat Picornell i Raül Romeva. FOTO: Marc Puig, ERC

Foto família dels ponents de l'acte d'ERC amb Esther Madrona, Gemma Aristoy, Bernat Picornell i Raül Romeva. FOTO: Marc Puig, ERC

El paper d'ERC en el projecte de país

Després, per aquest ordre, Dolors Bassa, Juli Fernàndez i Joan Ignasi Elena, han prosseguit amb l'acte. Bassa ha parlat de la contribució d'ERC a l'aprovació de la llei d'Amnistia, malgrat que "els altres s'han posat la medalla", Fernández ha parlat dels pressupostos proposats pel seu partit. "Tenim la capacitat d'avançar i de construir acords. Perquè necessitem els pressupostos. Per a nosaltres que la gent visqui millor i tingui el màxim de recursos és imprescindible", ha comentat. Elena ha parlat del paper d'ERC en la seguretat del país. "Hem demostrat que la societat no va de testosterona, sinó de garantir els drets i llibertats de la gent més vulnerable", ha declarat el conseller.

En el debat amb els assistents a l'acte, l'exconseller i santcugatenc, Raül Romeva, ha defensat l'actitud dels responsables polítics d'ERC. "Hi ha gent que es limita a criticar a aquells que fan coses i hi ha les persones que s'arremanguen i tenen consciència de justícia amb el risc d'equivocar-se, però amb la voluntat d'encertar-la. Aquestes persones tenen un GPS que els guia cap a on volen anar. Sabem que és un camí llarg i difícil, però al mateix temps és irreversible".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem