CiU, CUP, ERC i SI signen el compromís per impulsar la independència de l'ANC

El compromís de l’ANC ‘Ajuntaments per la independència’ comença a recollir signatures sense cap negativa

Convergència i Unió (CiU), Esquerra Republicana de Catalunya-Moviment d'Esquerres (ERC-MES), Solidaritat Catalana per la Independència (SI) i la CUP, juntament amb Procés Constituent, són les candidatures que han signat el document de la campanya ‘Ajuntaments per la independència’, impulsada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) per donar suport al procés d’independència.

SI i CUP-Procés Constituent han signat el compromís aquest dilluns, 4 de maig, al Xalet Negre. ERC el va signar la setmana passada i CiU l'ha signat aquest dijous, 7 de maig. Segons ha informat Shirka Sinche, coordinadora de l'ANC, al TOT Sant Cugat, “de moment ningú s’ha negat a signar-lo”.

'Els ajuntaments per la independència'

Aquests són els quatre punts que componen el compromís de l'ANC, amb els que els candidats es comprometen, en cas de ser elegits, a impulsar les accions que corresponguin per donar suport al procés d'independència:

  • 1.Donar suport, a l'adhesió o continuïtat del nostre ajuntament a l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).
  • 2.Donar suport a les campanyes que s'impulsin des del nostre municipi, per contribuir a fer que les eleccions al Parlament del 27 de setembre tinguin un clar sentit plebiscitari i que les guanyin les forces que incloguin el full de ruta cap a la constitució d'un Estat independent en el seu programa.
  • 3.Assumir que, en el cas que les eleccions plebiscitàries del 27 de setembre configurin una majoria independentista al Parlament, donaré suport a que el nostre ajuntament, amb el seu alcalde o alcaldessa al capdavant, es posi a disposició del govern del país per tot el que consideri oportú en la gestió de la constitució de l'Estat català, superant si cal, totes les traves que hi puguin posar els poders de l'Estat espanyol.
  • 4.Donaré suport a la proposta que l'alcalde o alcaldessa, com a màxima autoritat i representant legítim de tots els veïns/es del municipi, participi a l'Assemblea de Càrrecs Electes que es constituirà en el cas que les institucions espanyoles intervinguessin o suprimissin les institucions catalanes d'autogovern. Aquesta Assemblea estarà formada pel President de la Generalitat, els diputats del Parlament de Catalunya i els representants dels municipis de Catalunya amb l'objectiu d'assumir la governació de Catalunya, donant així continuïtat al procés i garantint-ne la màxima legitimitat democràtica i institucional.

 
Comentaris

Destaquem