ERC treu pit de liderar el país i carrega contra el PSC i Junts

El partit ha celebrat un acte de campanya a Sant Cugat en què s'ha erigit en el partit "amb els deures fets"

ERC és un "partit de govern", que "lidera" el país i treballa per "la majoria" de la ciutadania. Així ho ha defensat el partit aquest dissabte, 4 de maig, en un acte de campanya a Sant Cugat que ha comptat amb el conseller de Salut, Manel Balcells; la diputada santcugatenca al Parlament Europeu, Diana Riba; el diputat al Parlament de Catalunya, Juli Fernàndez; la vicesecretària general d'ERC de lluita antirepressiva, Marta Vilaret; i la número 72 d'ERC per Barcelona i regidora republicana a l'Ajuntament, Esther Madrona.

Al 12-M amb "els deures fets"

Durant l'acte, els diversos membres de partit han defensat el treball d'ERC al capdavant del govern de la Generalitat. Marta Vilaret ha assegurat que han fet "possibles els impossibles", fent referència a la Llei d'Amnistia i la derogació del delicte de sedició. Juli Fernàndez, per la seva banda, ha remarcat que ERC defensa "la gent treballadora del país" i ha posat d'exemple la limitació al preu del lloguer, l'arribada d'indústria a Catalunya i la gratuïtat de les escoles bressol.

El conseller de Salut, Manel Balcells, s'ha centrat en el seu departament, i ha assegurat que quan se'n va fer càrrec i van analitzar la situació "era per agafar i marxar". El conseller, que ha dit que el partit arriba a les eleccions "amb els deures fets", ha destacat la millora dels convenis col·lectius amb els professionals sanitaris i l'aposta per l'atenció primària, entre d'altres. 

La pugna pel lideratge

La pugna amb Junts i el PSC també ha estat present durant l'acte de campanya. Vilaret ha acusat Junts de voler-se apropiar del lideratge de Catalunya. "Ens diuen que si el lideratge no és el seu, no n'hi ha", ha dit fent referència al lema de campanya de Junts "Catalunya necessita lideratge". En aquest sentit, la vicesecretària general d'ERC de lluita antirepressiva ha assegurat que Catalunya "ja té lideratge" i que l'estratègia de Junts "fa mal al país i crea una lluita fratricida". 

Balcells també ha criticat que Junts es vanti ara de "saber negociar". "Quan van deixar el govern ens deien que érem uns fluixos, uns botiflers i uns traïdors perquè negociàvem l'amnistia i que el que calia era l'enfrontament", ha apuntat el conseller. A més, ha assegurat que el seu programa "es diu Puigdemont". 

Sobre el PSC, Balcells ha dit que el candidat socialista, Salvador Illa, "ha renunciat a la llengua i té el mateix argumentari que Ciutadans". 

També ha parlat sobre el lideratge, però en clau municipal, la regidora Esther Madrona, que ha defensat que ERC és un "partit de govern" que a Sant Cugat va aconseguir trencar amb l'hegemonia convergent. 

Les europees, a l'horitzó

Fent un parèntesi, l'eurodiputada santcugatenca Diana Riba ha parlat sobre les eleccions europees que se celebraran el 9 de juny. Riba ha fet una crida a votar per lluitar contra l'extrema dreta. "Ens ho juguem gairebé tot si volem continuar vivint en una Europa de drets i llibertats", ha dit. També ha criticat que el govern espanyol es faci seves lleis que venen d'Europa i que, en part, s'han aprovat gràcies a ERC. "Som nosaltres qui fem les propostes, que no utilitzin les lleis europees per fer-les passar com idees seves". 

Sobre Junts, Riba ha dit que durant aquesta darrera legislatura ha fet "4 informes", mentre que ERC ha impulsat "50 lleis que marquen el dia a dia". 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem