L'escletxa digital i la llengua catalana centren les mocions que presentarà Junts

La formació política vol posar fi a l'escletxa digital i preservar el català com a llengua vehicular del sistema educatiu de Catalunya

Junts per Sant Cugat ha anunciat que presentarà 2 mocions de cara el pròxim Ple Municipal de desembre per combatre l'escletxa digital i lluitar per la immersió lingüística, tal com ha assenyalat la formació política, el dilluns 13. Aquesta darrera sessió plenària se celebrarà a la Sala de Plens, el pròxim dijous 23 de desembre.

Així doncs, arran del volum de persones que no poden connectar-se a Internet perquè no tenen habilitats o els recursos per fer-ho, sobretot dins del col·lectiu de persones grans, la formació política vol impulsar "un pacte local per a la millora de l'accés, l'ús i l'aprofitament digital que eviti l'escletxa digital", tal com ha assenyalat la regidora Sandra Casat. La moció pretén combatre aquesta exclusió i ajudar a aquelles persones perquè puguin donar d'alta un servei, com l'aigua, o puguin efectuar una gestió bancària o administrativa.

A més, i en aquesta línia, Junts per Sant Cugat vol que es faci "una diagnosi per conèixer la realitat de l'escletxa digital al municipi" i sol·licita crear "punts on les persones que no puguin o no vulguin digitalitzar-se puguin informar-se de les diferents campanyes municipals". En considerar que és un fenomen permanent, la formació pretén crear "eines que perdurin en el temps".

D'altra banda, el partit polític presentarà una moció per defensar la immersió lingüística, a més de donar suport al posicionament de Som Escola sobre la sentència del 25% del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. "Ens trobem davant d'un moment d'emergència lingüística i necessitem un consens polític i social per preservar el català com a llengua vehicular del sistema educatiu de Catalunya" assenyalava la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny.

En aquesta moció, que es presentarà conjuntament amb la CUP Sant Cugat, després que ERC Sant Cugat hagi desestimat formar part a última hora, la formació política rebutja "tot atac que posi en perill la immersió lingüística a Catalunya". A més, la moció pretén promoure "l'escola catalana com a eina clau per a la cohesió social, la igualtat d'oportunitats i la qualitat educativa a través del consens que hem construït els darrers 30 anys", entre altres acords.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem