Escorcollen el domicili del director de Fira de Barcelona a Sant Cugat

La Guàrdia Civil ha escorcollat dos habitatges a la ciutat el matí del dijous, 2 de febrer, en el marc d'una operació contra CDC

Agents de la Guàrdia Civil han registrat dos domicilis de Sant Cugat durant el matí d'aquest dijous, 2 de febrer. L'actuació s'emmarca una operació de la Guàrdia Civil en contra el presumpte finançament irregular de Convergència amb comissions del 3% a canvi d'obra pública.

Segons confirmaven fonts de la Guàrdia Civil al TOT, els registres s'han produint en un habitatge del carrer de l'Hospital, a tocar del Monestir, i a un domicili del carrer de Joan Miró, al Parc Central. Els domicilis registrats a Sant Cugat estarien vinculats amb persones relacionades amb la suposada trama corrupta investigada per la Guàrdia Civil.

En l'habitatge a tocar del Monestir s'han presentat, cap a les 8.30 del matí, fins a tres vehicles de la Guàrdia Civil, on també hi havia agents de paisà. L'escorcoll ha finalitzat passades les 15 hores. Un habitatge que correspon a Constantí Serrallonga, actual director de Fira de Barcelona, i qui fou gerent de l'Ajuntament de Barcelona durant el govern de Xavier Trias (CiU). La seva detenció s'ha produït pel seu antic càrrec de gerent.

Serrallonga ha estat detingut durant unes hores, com apunta Onda Cero, en el marc de l'operació en la qual s'han registrat una vintena de domicilis i empreses públiques de l'Ajuntament de Barcelona o la Generalitat i s'han fet 18 detencions entre empresaris i dirigents polítics.

Pel que fa al domicili del Parc Central, hi ha anat un vehicle de la Guàrdia Civil amb dos agents, als quals també s'hi han sumat agents de paisà. En aquest darrer punt, la policia ha marxat poc abans de les 13 hores, després d'unes quatre hores de registre.

Reaccions

Guàrdia Civil al carrer de Joan Miró a Sant Cugat aquest 2 de febrer FOTO: Artur Ribera

L'advocat Rafael Entrena, que defensa l'extinent d'alcalde de Barcelona, Antoni Vives, detingut durant l'operació, ha criticat l'actuació de la Guàrdia Civil. "Com ja sabeu, jo hauria d'estar preparant un altre judici. Això no és nou i cada vegada crec menys en les casualitats", ha dit Entrena en declaracions recollides per La Vanguardia. I és que Entrena és també l'advocat de l'exvicepresidenta Joana Ortega en el judici pel 9N que ha de començar el 6 de febrer.

Per la seva banda, la consellera de Governació, Meritxell Borràs, ha qualificat l'operació de la Guàrdia Civil contra el presumpte finançament irregular de l’antiga CDC engegada aquest dijous d'"acció mediàtica" vinculada al judici del 9-N contra Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega que ha de començar dilluns vinent, 6 de febrer.

A la posició contrària s'hi troba la CUP, que ha criticat Convergència i ha assegurat que es tracta d'una autèntica "bofetada" al procés, perquè s'ha de ser "impecable".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem