Espai d'ombra als parcs, projecte de ciutat més votat dels Pressupostos Participatius

Durant la sessió també s'ha explicat que es crearà una Taula de Pensionistes que tindrà incidència en decisions sobre diferents àmbits municipals

Ja es coneixen els projectes guanyadors dels Pressupostos Participatius. Cinc projectes de ciutat i cinc projectes de barri es repartiran un total de 2 milions d'euros. Aquest és el pressupost que destina l'Ajuntament per als pressupostos participatius 2018 - 2019. Els cinc projectes de ciutat rebran un màxim de 300.000 euros cadascun, mentre que els cinc projectes de barris en rebran un màxim de 80.000. La presentació dels resultats ha anat a càrrec del comissionat de Participació, Joan Puigdomènech.

D'altra banda, en el Consell de Ciutat s'ha explicat també que Sant Cugat comptarà amb una Taula de Pensionistes, que prendrà rellevància en decisions municipals sobre diferents àmbits clau de la política local.

Els Pressupostos Participatius

En la sessió del Consell de Ciutat s'han donat a conèixer i s'han aprovat per unanimitat els resultats dels Pressupostos Participatius. Un total de 4.460 santcugatencs han votat duran la 2a edició d'aquests pressupostos. 2.250 ho han fet a través d'internet i 2.210 ho han fet en paper. Amb aquestes xifres, han votat un 6,21% dels santcugatencs amb dret a vot. L'any passat el percentatge de participació va ser del 8,3%, amb la qual cosa s'ha registrat una baixada en aquesta segona edició dels Pressupostos Participatius. Els resultats han estat els següents:

Projectes de la categoria de ciutat:

  • Espai d'ombra als parcs (1350 vots)
  • Banys públics als parcs i als itineraris del bus (1347 vots)
  • Local per a entitats de suport a la salut mental (1346 vots)
  • Carril bici a les escoles públiques (1334 vots)
  • Energia solar amb finalitats socials (1199)

Projectes de la categoria de barris

  • Itinerari per a bicis i vianants de Can Magí a Coll Favà - Centre Est (1430 vots)
  • Potenciar la zona esportiva del Parc Central - Centre Oest (1235 vots)
  • Anella verda: xarxa de camins pel bosc de La Floresta (1161 vots)
  • Espai gastronòmic i cultural al Casal Mira-sol (811 vots)
  • Parc de tirolines per a infants a Les Planes (616 vots)

Creació d'una Taula de Pensionistes

Mobilització de la Plataforma de Jubilats i Pensionistes de Sant Cugat. FOTO: Toni Alfaro.

Durant la sessió s'ha explicat també que es crearà un Taula de Pensionistes. Es preveu que aquest espai es constituirà al mes de setembre d'aquest any. La Taula de Pensionistes treballarà estretament amb l'Ajuntament per tractar temes sobre Habitatge, Sanitat, Mobilitat, Servies Socials i Cultura i Educació.

En aquest sentit, l'alcaldessa Carmela Fortuny, que ha presidit l'acte, ha explicat que Sant Cugat té "un moviment social que cada dilluns reclama els drets dels pensionistes" i ha afegit que "aquest moviment reclamava acció política". D'altra banda, també ha pres la paraula el coordinador de la Plataforma de Pensionistes, Francisco López: "Sant Cugat és una ciutat excloent en el sentit que el 70% dels pensionistes tenen rentes de menys de 800 euros i és molt difícil que facin front a les despeses diàries per viure aquí. Hem de defensar la posició d'aquesta població i la Taula de Pensionistes és una eina més per fer-ho", ha explicat.

La Taula de Pensionistes es reunirà en sessió ordinària un cop cada tres mesos.

 
Comentaris

Destaquem