L’Esquerra Independentista celebra l’Onze de Setembre reivindicant la cultura i la llengua

La CUP, Arran i Endavant preparen activitats per divendres

El divendres 9 de setembre, la CUP, Arran i Endavant Sant Cugat celebraran la Diada Nacional de Catalunya a la plaça de l’Om, al costat del Monestir de Sant Cugat. Un acte on hi haurà lloc per a parlaments polítics com els de Carles Riera o Marco Simarro, però també per a activitats culturals com la Glosa o balls populars. 

L’Esquerra Independentista de la ciutat entoma l’inici del curs polític amb un onze de setembre que vol carregar de "significat polític, però també cultural". L'objectiu és "reivindicar el català davant de les últimes sentències que volen reduir la seva presència a l’escola", i donar espai a diferents expressions de la cultura catalana, segons explica CUP Sant Cugat en un comunicat. 

L’acte començarà a les 19 h amb balls populars oberts al públic, a càrrec del grup de música tradicional Calcetes Tradis. A continuació hi hauran els parlaments, on participaran el diputat de la CUP al Parlament Carles Riera, el portaveu de la CUP-PC i tinent d’alcaldia de Drets Socials Marco Simarro, i una militant d’Arran. Finalment, a les 21 h, es donarà pas a l’últim tram de la jornada amb la cantada de Glosa amb Cor de Carxofa.

Simarro ha valorat l'inici del curs polític com ”il·lusionant i ple de reptes". Encaren la celebració de la diada com un bon motiu "per recordar el paper central que juga la capacitat de ser sobirans en tots els aspectes de la nostra vida, per tal de garantir els drets més fonamentals".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem