Fernández Díaz es desmarca de les acusacions de conspiració

Ha demanat respecte pel cap de l'Oficina Antifrau i per a ell mateix i ha catalogat de "massa greus" les acusacions

El ministre de l'Interior en funcions, i candidat del PP per Barcelona, Jorge Fernández Díaz, s'ha defensat de la seva presumpta conspiració per fabricar escàndols contra ERC i CDC, en un acte de campanya celebrat aquest dimarts, 21 de juny, a Sant Cugat. Es tracta d'unes acusacions fonamentades en unes gravacions que ha tret a la llum el diari Público.

Fernández Díaz ha afirmat que "si algú ha gravat, que respongui. Dir que algú conspira amb el Director de l'Oficina Antifrau, en contra d'alts càrrecs de la Generalitat, crec que és una ofensa cap aquest magistrat". Fernández Díaz ha demanat respecte pel cap de l'Oficina Antifrau, Daniel de Alfonso, i cap a la seva persona. "Dir això és massa greu", ha dit, sense respondre a cap més qüestió.

Mentre a tots els mitjans del país es parlava d'aquesta presumpta conspiració, Fernández Díaz s'entrevistava aquest dimarts a la tarda a l'hotel Qgat amb dirigents del Partit Popular de Sant Cugat, per després fer un acte de campanya en defensa de l'escola concertada. Un acte en què s'ha dedicat, especialment, a criticar Unidos Podemos, a qui ha qualificat d'"extremistes radicals" i de "els comunistes de sempre".

Sobre vetos i escoles concertades

Jorge Fernández Díaz ha parlat de vetos. Sobretot, dels vetos de la resta de partits envers el seu, el PP, a l'hora de pactar. "Tot apunta a què ningú tindrà majoria i s'haurà de pactar. Esperem que la línia de vetos es deixi a un costat. Més vots i menys vetos", ha demanat.

Sobre l'escola concertada ha demanat que s'aparti el "debat partidista" d'aquest model educatiu: "Hi ha qui vol fer de l'educació un projecte ideològic", ha subratllat. "Nosaltres defensem el dret a l'educació i la llibertat per escollir l'educació que volem pels nostres fills".

Ha dit que també que el model educatiu de l'escola concertada és un model d'èxit i que en parlaven d'aquesta qüestió a Sant Cugat "per motius obvis". També ha recordat l'amenaça que suposa per a l'escola concertada Podem: "Ells volen una escola única, pública i laica".

 
Comentaris

Destaquem