Figueres presenta un llibre de discursos de Companys al Palau de la Generalitat

L'historiador santcugatenc és expert en la figura del president Lluís Companys i va presentar el llibre en el marc del 80è aniversari del seu afusellament

L'historiador santcugatenc Josep Maria Figueres va participar en els actes d'homenatge al president Lluís Companys, sobre qui n'és expert, en motiu del 80è aniversari del seu afusellament: "Avui es ret homenatge a un president afusellat amb un dels millors honors: l'edició d'un llibre que recull la seva veu", explicava Figueres al Palau de la Generalitat, davant de l'expresident Quim Torra, el president del Parlament, Roger Torrent, o la reneboda de Companys.

I és que Figueres va participar en aquest homenatge presentat un llibre que recull diferents discursos de Lluís Companys durant la guerra, titulat Lluís Companys i Jover: discursos de guerra: "La paraula d'un governant és clau, una guia clarificadora", apuntava l'historiador. El llibre recull un total de 150 textos amb intervencions públiques, orals o escrites del president Companys, que Figueres s'ha encarregat de recollir perquè, posteriorment, el Memorial Democràtic de la Generalitat l'hagi editat. "Era un home d'un poble de l'interior, que cregué en una Catalunya respectada i que es pogués Governar ella mateixa des de la dignitat", explicava l'historiador santcugatenc al Palau de la Generalitat.

Per Figueres, "Companys representa encara la repressió dels camps de concentració del franquisme, dels milers d'afusellats i dels centenars de milers d'empresonats i espoliats". De les institucions espanyoles apuntava que "es tancaven, i encara ho fan ara, en un silenci culpable, tot esperant l'oblit definitiu d'un Companys que el poble de Catalunya continua reivindicant com a símbol de país".

El santcugatenc va afirma que el llibre vol "aportar més dades del coneixement històric de Companys" i "ajudar a conèixer millor un trist esdeveniment (la Guerra Civil)".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem