La Fiscalia demana que es mantingui la pena d'inhabilitació a Romeva

La defensa de Romeva ha sol·licitat que s'anul·li la condemna per sedició i malversació

La fiscalia del Tribunal Suprem ha presentat un escrit on reclama que no es rebaixin les penes d'inhabilitació imposades al santcugatenc Raül Romeva (12 anys), Oriol Junqueras (13 anys), Jordi Turull i Dolors Bassa (12), fruit de la reforma del Codi Penal. Segons la fiscalia, malgrat la derogació del delicte de sedició, el tribunal pot mantenir les inhabilitacions tal com van quedar a la sentència del procés perquè la seva durada entra a la forquilla prevista per al delicte de malversació agreujada que els atribueix (entre 10 i 20 anys).

Més info: Raül Romeva demanarà l'absolució després de la reforma de la sedició i malversació

La Fiscalia es posiciona d'aquesta manera en resposta a la petició de la Sala Segona del Tribunal Suprem, que va demanar a les parts que enviessin els seus escrits abans de decidir com afecta la reforma del Codi Penal a les inhabilitacions dels condemnats del procés. Un escrit que han fet arribar els advocats d'Oriol Junqueras, Raül Romeva i Carme Forcadell, que consideren que l'eliminació del delicte de sedició i la reforma del de malversació obliguen el Tribunal Suprem a anul·lar la condemna per aquests delictes.

Segons Andreu Van den Eynde i Olga Arderiu, tot i que la fiscalia intentarà mantenir les penes, "els jutges no escriuen les lleis", i només poden aplicar la normativa interpretada segons el legislador. Per això, recorreran qualsevol revisió del Suprem que no inclogui l'absolució total pels seus clients.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem