La Floresta reclama millores a Can Llobet mentre no s'executa el pla per a l'equipament

Els veïns han exposat durant el Consell de Barri la seva preocupació pel manteniment de l'espai, i lamenten que el govern "no prengui decisions"

La manca de manteniment al pavelló de Can Llobet, a la Floresta, va provocar que durant l'episodi de pluja de fa dues setmanes es colés aigua a l'equipament i s'haguessin de suspendre tots els partits de la jornada. Una situació que el president de l'Olympic Floresta, Àngel Ruiz, ha exposat aquest dijous, 21 de març, durant el Consell de Barri de la Floresta. Ruiz ha explicat que l'aigua va entrar per un forat que hi ha al pavelló des del setembre de 2022, quan durant una ventada va volar una placa de metacrilat. El president del club florestà ha lamentat que l'Ajuntament encara no hagi reparat aquest i tota una sèrie de desperfectes que l'espai acumula des de fa temps. 

Més info: Incidències a Sant Cugat per la pluja i el vent

"La deixadesa en el manteniment comença a ser preocupant", ha remarcat Ruiz, que ha fet una llista de les mancances que avui dia presenta Can Llobet. "Van trigar 7 mesos a arreglar un focus, només podem fer servir 3 vestidors perquè el quart té el pany trencat, els lavabos estan fora de servei". Per tot això, el veí de la Floresta ha preguntat qui és el "responsable que les coses no s'arreglin i que té aquesta desídia" pel barri. 

La resposta del president del Consell de Barri, el regidor d'ERC Francesc Duch, ha sigut assegurar que l'Ajuntament hi està treballant i ha reconegut que existeix un "problema greu" de manteniment dels edificis municipals. En aquest sentit, durant la sessió s'ha explicat en quin punt es troba la comissió sobre el Pla Estratègic de Can Llobet, que ha de ser el full de ruta per transformar l'espai en una nova centralitat del barri. 

Al·legacions al pla

Sobre aquest pla, Ruiz ha celebrat que sigui "complet i ambiciós", però ha remarcat que els veïns no veuen amb bons ulls algunes qüestions que planteja. La primera és que el pla estratègic no contempla que la piscina de Can Llobet sigui coberta. "Tots els veïns ho demanem, volem una piscina que estigui en fncionament tot l'any", ha apuntat Ruiz. Tampoc comparteixen la ubicació que es proposa per habilitar un aparcament, ja que queda "lluny" i hi caben "menys cotxes dels que hi ha cada tarda a Can Llobet". Per últim, els veïns també demanen que hi hagi un bar que doni servei a tot l'espai. 

Accions plantejades a Can Llobet FOTO: Ajuntament

Accions plantejades a Can Llobet FOTO: Ajuntament

Per altra banda, el president de l'Olympic ha reclamat que s'estableixi un calendari l'execució del pla, ja que es mostren escèptics amb què Can Llobet sigui una prioritat del govern. "Fa 15 dies, la regidora d'Esports va dir en una entrevista que a la Floresta no hi havia cap projecte", ha dit Ruiz fent referència a l'entrevista que el TOT Sant Cugat va fer a Núria Escamilla. 

Més info: Núria Escamilla: "Esperem veure la primera pedra del pavelló de gimnàstica aquest 2024"

Ruiz també ha explicat que durant el Consell Sectorial d'Esports van preguntar a Escamilla per la situació de Can Llobet i que la seva resposta va ser "no sé de què esteu parlant". "El pla aquest no el té l'Ajuntament ni al cap ni a la taula", han sentenciat els veïns. 

Per la seva banda, Duch ha defensat la posició del consistori al·legant que "des del primer moment" es va comunicar que no hi havia un calendari. Per donar resposta a les demandes veïnals, el president del Consell de Barri ha assegurat que hi ha dues vies paral·leles obertes: d'una banda, el manteniment del dia a dia; de l'altra, les obres més importants que han de remodelar l'espai. 

Espais, escoles i informacions de presidència

Durant el Consell de Barri, membres de l'Agrupament Escolta La Floresta han explicat que se'ls ha traslladat a la planta baixa del Centre Sociosanitari perquè a l'espai que fins ara ocupaven, l'antic centre cívic Can Llobet, no "s'hi pot estar", segons els tècnics municipals. En aquest sentit, des del CAU han apuntat que amb aquesta decisió "s'està agreujant" la manca d'espais a la Floresta perquè "un es queda buit". Duch ha argumentat el trasllat per una decisió tècnica, ja que els tècnics de l'Ajuntament van assegurar que en aquell espai "no hi podia haver persones i menys amb infants". 

La sessió també ha servit perquè els veïns tornessin a posar sobre la taula la problemàtica amb l'oferta de places als centres públics del barri. També s'ha donat informació sobre l'estat d'alguns projectes del barri, com el camí de vianants i bicicletes de la carretera de Vallvidrera, i el treball de les diferents comissions. 

Un consell sense Vallès

L'alcalde, Josep Maria Vallès, va assegurar que assistiria a tots els consells de barri de la Floresta. En el d'aquest dijous, però, s'ha excusat perquè ha assistit a l'acte a Elna en què l'expresident Carles Puigdemont ha anunciat que es presentarà a les eleccions a Catalunya.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem