Fortuny dona el tret de sortida a la campanya apostant per "preservar el model de ciutat"

La candidata de Junts per Sant Cugat ha cridat a "no deixar la ciutat en mans de la CUP" en l'acte d'inici de campanya

"Vull ser la vostra alcaldessa els pròxims quatre anys. Vull ser la vostra alcaldessa perquè m'estimo Sant Cugat, i perquè hem de preservar aquest model de ciutat verda, pensada per a les persones", ha reafirmat Carmela Fortuny durant el sopar d'inici de la campanya electoral per a Junts per Sant Cugat aquest divendres, 10 de maig, a Sant Cugat del Vallès.

Un sopar celebrat a la Masia Can Ametller del qual han participat prop de 200 persones entre membres de la llista per a les eleccions municipals del 26 de maig, simpatitzants, amics i familiars, entre els quals hi havia els exalcaldes Lluís Recoder i Mercè Conesa, i el conseller Jordi Puigneró.

Fortuny, actual alcaldessa de la ciutat i alcaldable per Junts per Sant Cugat, s'ha compromès a treballar per mantenir el model de ciutat, "acceptant els nous reptes", fent valdre que "Junts per Sant Cugat vol dir molt", parlant de transversalitat, diàleg, professionalitat i representativitat, entre altres, per destacar l'equip que l'acompanya en aquests comicis.

El sopar ha aplegat unes 200 persones. FOTO: Bernat Millet

El sopar ha aplegat unes 200 persones. FOTO: Bernat Millet

"Estem preparats, perquè tenim energia, il·lusió, bon equip i projecte", ha dit, subratllant que el programa amb el qual concorren a les eleccions té tres prioritats: "equitat, qualitat de l'aire i connectivitat". En aquesta línia, ha desgranat alguns dels eixos principals del programa, que es presentarà el pròxim dilluns.

L'alcaldable ha parlat "d'una ciutat saludable", apuntant que proposaran "un gran acord amb els diferents grups polítics, que superi el mandat, per millora qualitat de l'aire". Pel que fa a seguretat, ha destacat "planificar una nova comissaria de la policia local al costat de la dels Mossos, perquè la coordinació dels dos cossos ha millorat la seguretat", així com treballar pels jutjats a Sant Cugat.

En relació a la cultura, ha refermat el seu compromís en tirar endavant la nova biblioteca central urbana, i en salut, ha apostat per reforçar l'atenció sanitària, fent que "l'hospital de proximitat estigui a Sant Cugat" i "reclamant" urgències d'atenció primària 24 hores. Pel que fa a model urbà, ha defensat fomentar la mobilitat sostenible, "apostant per l'ús de la bicicleta, i fent prova de transport escolar perquè cada cop hi hagi menys cotxes al voltant de les escoles".

Fortuny també ha parlat d'habitatge, amb el compromís de construir 665 habitatges de lloguer protegit, i de "prosperitat", és a dir, crear "el servei de localització empresarial i donant un impuls al comerç de proximitat", a més de "simplificar la tramitació administrativa. I més propostes, com en educació, plantejant una nova escola bressol a Volpelleres, i planificant un institut escola coordinat amb la Generalitat. També ha plantejat la connexió dels 13 parcs urbans que "recorreran la ciutat", ha dit.

Fortuny durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

Fortuny durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

Unes propostes, ha dit Fortuny, que serveixen per respondre a una pregunta: "Volem un govern municipal que continuï preservant aquest model de ciutat? O volem un ajuntament i una ciutat en mans de la CUP?". "Això és el que ens juguem", ha dit.

De la mateixa manera, també ha parlat de les eleccions europees, demanant el vot pel president Puigdemont, assegurant que "és l'únic vot que donarà tres escons a Catalunya".

L'acte també ha comptat amb la intervenció de l'exalcalde de Sant Cugat Lluís Recoder, qui s'ha mostrat "incondicional" de "Carmela i del projecte que ella defensa", fent valdre les diferents procedències de les persones que integren el seu equip, i defensant que "tots nosaltres compartim aquesta idea que estem amb tu, i volem que continues sent la nostra alcaldessa".

En aquest sentit, ha defensat que "ens estimem Sant Cugat com és", destacant que és "una ciutat única", tot i reconèixer que "com totes les ciutats, té problemes". És per això que Recoder ha defensat Fortuny com una persona "disposada a explicar que aquesta és una ciutat que podria haver estat d'una manera, però és així perquè és una ciutat que té signatura, que té autor, molt antic, però que en els anys més recents ha tingut equips que hi han posat uns valors; no ha estat casualitat".

Lluís Recoder ha defensat el model de Carmela Fortuny. FOTO: Bernat Millet

Lluís Recoder ha defensat el model de Carmela Fortuny. FOTO: Bernat Millet

"Serem capaços de posar en perill tot això?", ha demanat l'exalcalde, fent referència a la voluntat de fer fora l'actual equip de govern per part de la resta de formacions polítiques. "Per afrontar el repte tenim una història, un projecte, i un equip i una persona que simbolitza el que ha de ser el Sant Cugat del futur", ha afegit.

Durant el sopar, també, s'ha projectat un vídeo enregistrat durant la darrera visita de Fortuny a Carles Puigdemont. En aquest, el president a l'exili ha demanat "ànims i coratge", defensant "fer-li costat a Carmela, que representa el model que és inspiració pel municipalisme a Catalunya". En aquest sentit, ha subratllat que "parlar de Sant Cugat és parlar d'èxit".

L'equip de Junts per Sant Cgat. FOTO: Bernat Millet

L'equip de Junts per Sant Cgat. FOTO: Bernat Millet

L'acte del sopar d'inici de campanya de Junts per Sant Cugat ha estat conduït pel candidat jove de la formació Marc Ledesma, qui ha apuntat els motius que l'han portat a formar part de la llista de Junts per Sant Cugat tot i la seva joventut. "Perquè m'estimo Sant Cugat", ha emfatitzat. "Vull seguir a Sant Cugat, i per això aposto pel projecte de Carmela i de Junts per Sant Cugat", ha afegit.

Marc Ledesma durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

Marc Ledesma durant la seva intervenció. FOTO: Bernat Millet

"En aquest sentit, ha defensat el model de ciutat que defensa la candidatura, dient que "és un model que ha apostat per les persones, per crear espais per trobar-nos, per oxigenar", ha subratllat, en referència a aquells partits que "volen destruir un model", i defensant que "nosaltres volem seguir construint el Sant Cugat que ens estimem".

L'acte ha finalitzat amb la cançó amb la qual Junts per Sant Cugat difondrà el seu missatge durant aquesta campanya, Fem-ho junts.

 
Comentaris

Destaquem