La Generalitat aportarà 12 milions d'euros als serveis socials de Sant Cugat

La inversió permetrà augmentar els serveis socials i projectes com l'atenció a les persones sense llar a Sant Cugat

La Generalitat de Catalunya aportarà 12,2 milions d'euros a l'Ajuntament de Sant Cugat destinats als serveis socials i a l'atenció de les persones. La inversió forma part del nou Contracte Programa 2022-25 entre les dues administracions, que s'ha aprovat al ple municipal d'aquest dilluns. "És positiu pel municipi", destacava el tinent d'alcaldia de Drets Socials, Marco Simarro, assenyalant que hi ha un "un augment considerable de recursos" respecte el darrer acord. 

L'increment de diners permetrà a l'Ajuntament de Sant Cugat enfortir alguns dels serveis socials que ofereix a la ciutadania. L'augment del personal dels Equips Bàsics d'Atenció Social, un nou servei d'intervenció socioeducativa per a infants i adolescents en risc de vulnerabilitat, l'increment dels recursos pel Servei d'Atenció Domiciliària i més recursos per l'atenció al sensellarisme són algunes de les novetats. 

Marco Simarro: "Pot fer perillar el correcte funcionament d'alguns serveis que són estructurals"

Sobre l'atenció a les persones sense llar, l'acord permetrà contractar un segon treballador social que s'hi dediqui i hi haurà més diners per finançar el projecte de Primera llar. "Ens permetrà consolidar la feina que ja venia fent l'Ajuntament", apuntava Marco Simarro.

Tot i això, el tinent d'alcaldia va mostrar la seva "preocupació" per alguns dels aspectes del contracte programa i que també han alertat des de l'Associació Catalana de Municipis. Molts dels diners s'aportaran a través de subbvencions, el que comporta més burocràcia i tràmits: "Pot fer perillar el correcte funcionament d'alguns serveis que són estructurals". 

Satisfacció per l'aposta pels Serveis Socials

Sandra Casat (Junts per Sant Cugat) s'ha mostrat satisfeta pel nou contracte i ha destacat "l'aposta del Departament de Drets Socials per ampliar aquest pressupost, però mai és suficient". A més, ha reivindicat acords similars en aspectes com l'habitatge.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem