El govern esperarà a tenir l'entorn de Torre Negra arranjat abans de definir-ne els usos

Una moció presentada per Junts per Sant Cugat ha estat desaprovada perquè el projecte "està en fase prematura"

L'Ajuntament de Sant Cugat no crearà encara una comissió per definir els usos de la masia de Torre Negra, com havia proposat Junts per Sant Cugat en una moció. Pere Soler, tinent d'alcaldia, ho ha justificat: "Hi veiem bones intencions, però és d'hora, estem encara en una fase molt prematura. Primer volem treballar en la seguretat de l'entorn i, un cop oberta la finca a la ciutadania, fer la museïtzació que ens suggereixen".

Josep Maria Vallés, regidor de Junts, ha defensat la moció al·legant que la ciutadania vol saber què es farà amb aquesta nova adquisició. "Torre Negra és propietat de tots. Proposem un procés participatiu per decidir-ne els usos". 

Des del govern han defensat que s'estan fent reunions tècniques i comissions de seguiment. "Els convidem a retirar la moció i actuar plegats", ha apuntat Soler. "No ens volem enganxar els dits. L'àrea de Cultura i la de Medi Ambient hi estan fent feina però, si li dic una data, me la recordarà cada ple. El calendari és a pocs mesos vista". El partit proposant no ha volgut retirar la moció perquè Soler no els ha pogut donar una data concreta.

Mireia Ingla, alcaldessa, per la seva part ha informat que continuaran actualitzant l'estat del projecte. La moció ha caigut amb els vots en contra del govern (ERC, PSC i CUP) i els vots a favor de l'oposició (Junts i Ciutadans i la regidora no adscrita, Múnia Fernández-Jordán).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem