El govern executa 49 de les 59 accions previstes en el Pla de Joventut

Entre les accions rellevants destaca un programa per reduir l'abandonament escolar prematur i un programa que ha fomentat l'ús de la copa menstrual

L'actual equip de govern de l'Ajuntament de Sant Cugat ha dut a terme 49 accions de les 59 que hi havia previstes en el Pla Local de Joventut, el que suposa un 83% d'accions realitzades. Aquest pla, que va ser aprovat pel Ple Municipal el 21 de desembre del 2020, tenia per objectiu organitzar i coordinar els recursos municipals per afavorir el benestar dels i les joves de la ciutat.

Aquest Pla Local de Joventut contenia 59 propostes repartides en 5 eixos: oci i relacions saludables, feminisme i igualtat, formació i món laboral, pensament crític i participació i comunicació. Dins de les accions executades, destaca un programa per reduir l'abandonament escolar prematur (Bitácora), un per assessorar i acompanyar les persones joves (Escolta Jove) i un programa que ha fomentat l'ús de la copa menstrual (Trio la Copa).

És per això, que la regidora de Joventut, Alba Gordó (ERC), va fer un balanç positiu de les accions executades, en roda de premsa, celebrada el divendres 31 de març: "Aquest ha estat el mandat de la joventut a Sant Cugat. Aquest govern hem posat a les persones joves i les seves problemàtiques al centre de l'agenda política".

D'altra banda, durant aquest mandat, l'Ajuntament ha fet un pas endavant per consolidar l'Oh!FICINA JOVE com a espai de referència de recursos juvenils, atenent 397 persones l'any 2022. A més, la regidora de Joventut va voler destacar el Nou Consell de Joves 12-17 (2021), el qual està format per 35 consellers i conselleres d'escoles i entitats de la ciutat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem