El govern explica a VOX que la placa commemorativa del pi bessó ja està en restauració

El PP ha acusat a VOX de copiar-li la moció i ha demanat cortesia entre els grups municipals

La moció de VOX que demanava la restitució de la placa commemorativa del pi bessó, ubicat a l'Arrabassada, per recordar els assassinats de la Guerra Civil a Sant Cugat no ha tirat endavant. La moció ha rebut el suport del Partit Popular i els vots en contra de Junts, Esquerra Republicana, el PSC, En Comú Podem i la CUP. El govern ha explicat que ja s'està treballant en la renovació de la placa i que per això no recolzaran la moció. D'altra banda, els populars han acusat a VOX copiar-los la moció i han demanat cortesia entre els grups municipals.

Jordi Guirado, regidor de VOX, ha expressat la voluntat del partit de restituir la placa commemorativa dels assassinats de la Guerra Civil a Sant Cugat "amb el mateix text i amb els termes que abans estava": "En benefici de la memòria històrica és bo que recordem els horrors que es van patir en un passat".

Esther Madrona, regidora de memòria històrica (ERC), ha volgut remarcar la cronologia dels fets respecte a la restitució d'aquesta placa, ja que el Partit Popular ja va fer aquesta sol·licitud en el torn de precs del ple municipal del passat octubre: "Com ja vaig explicar i torno a explicar, l'estem renovant per a posar-la al mateix lloc, amb exactament el mateix contingut. Evidentment no votarem a favor d'aquesta moció, ja que vostès ens estan dient que fem una cosa que ja estem fent i no només l'estem fent, sinó que els hi hem explicat fins i tot en dues ocasions".

De la mateixa manera, Alfredo Bergua, regidor del PP, ha explicat que el que està demanant VOX ells ja ho han sol·licitat en dues ocasions, el passat mes d'octubre al ple municipal, tal com ha dit Madrona, i posteriorment a la Comissió Informativa de Drets i Iniciativa. Així, Bergua ha demanat a VOX "cortesia" entre els grups municipals: Què els semblaria si d'aquí a tres mesos presentem una moció que parli dels excrements dels gossos? Ni tan sols ens heu citat a la moció. Quan el govern compleixi amb aquest assumpte no es posin la medalla".

Tot i això, els populars han dit ser "conseqüents" amb el prec que van demanar el passat mes d'octubre i votar a favor de la moció. Per al·lusions, Jordi Guirado (VOX) ha volgut respondre als populars: "No es confonguin d'enemics com els hi passa al govern d'Espanya".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem