El govern i Junts, de la mà per aconseguir un 10% d'habitatges de lloguer assequible

A través d'una moció en el ple municipal, Sant Cugat es conjura per traçar les línies que han de tenir les polítiques d'habitatge de la ciutat

Sant Cugat ha mostrat el seu compromís amb l'habitatge assequible en el ple municipal de març, després que l'equip de govern i Junts per Sant Cugat hagin consensuat una moció per traçar les línies que han de tenir les polítiques d'habitatge de la ciutat, el dilluns 20 de març. Amb això, Junts per Sant Cugat, grup proposant, ha acceptat una moció alternativa de l'equip de govern amb l'objectiu de conjurar-se i potenciar l'habitatge assequible en el municipi.

Arran de l'alta demanda per venir a viure a Sant Cugat, i el gran nombre de persones que han de marxar del municipi per raons de renda, el grup proposant ha decidit arribar a un acord per establir una política d'habitatge consensuada amb l'equip de govern, tal com ha destacat el regidor Carles Brugarolas: "Compartim amb l'equip de govern l'objectiu que cap persona hagi d'abandonar el municipi per raons de renda i estem molt contents d'haver arribat a un procés de consens i diàleg d'un tema que és essencial pel municipi, tot i els matisos i la pluralitat de cada partit".

És per això que entre els acords que s'ha arribat amb aquesta moció és troba "manifestar el compromís de l'Ajuntament amb l'habitatge assequible i en concret amb l'objectiu de què un mínim del 10% dels habitatges del municipi ho siguin de lloguer assequible en els pròxims 10 anys". Per fer-ho possible, ambdues bandes consideren que Promusa "seguirà gestionant el parc públic d'habitatges".

A més, l'acord inclou "vetllar perquè les polítiques d'habitatge siguin respectuoses amb la ciutat existent" i busca tenir "el major consens polític i veïnal per cada emplaçament potencial". D'altra banda, i amb la intenció de dimensionar adequadament la demanda existent, es pretén també "actualitzar el reglament de sol·licitants d'habitatge públic i realitzar un estudi que determini el sostre de població del municipi per inferir en la demanda d'habitatge públic oficial".

El consens ha estat celebrat per part de l'equip de govern, tal com ha indicat el tinent d'alcaldia, Francesc Duch (ERC): "L'habitatge és una prioritat del govern i necessitem el màxim consens polític. No hem d'entrar en retrets de qui ha fet que, sino valorar la capacitat de treballar plegats per arribar a un acord".

La moció, no obstant això, no ha estat ben vista per la regidora no-adscrita, Munia Fernández-Jordan, la qual ha votat en contra: "M'agradaria saber si el consens que demostren ara que s'acosten les eleccions també el mostraran amb La Mirada, on Junts per Sant Cugat s'ha posat una mica de costat per la tasca que vol fer l'equip de govern". Per la seva banda, Ciutadans Sant Cugat també ha rebutjat la moció, en considerar que les polítiques d'habitatge actuals no són les idònies, tal com ha explicat el portaveu Aldo Ciprian: "Els santcugatencs abandonen la ciutat per les nul·les polítiques d'habitatge assequible i per la nul·la empatia fiscal cap a la població". Ciprian, a més, ha criticat durament les polítiques presentades per l'equip de govern: "El model del tripartit és el de totxo i gratacel, i si el vostre projecte inclou formigó i guetos, no trobareu el nostre vot. Trobo a faltar incrementar l'oferta amb promocions privades o la defensa de la seguretat jurídica que heu evadit defensant activitats delictives com l'okupació".
 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem