El Govern vol "la competència pública" de l'aigua i Junts que s'aturi la municipalització

La tinenta d'Alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, Lourdes Llorente, reconeix que la sentència del TSJC obre "un nou escenari" en donar la competència a l'AMB

Ja fa un temps que Sant Cugat fa passos cap a la municipalització de la gestió del servei de l'aigua. Ara, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una sentència en la qual atorga la titularitat de la competència de la gestió del servei de l'aigua a l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Una sentència que, tal com explica la tinenta d'Alcaldia de Bon Govern, Transparència, Participació i Barris, Lourdes Llorente, "obre un nou escenari" respecte al que hi havia fins ara. Ara bé, el fons no canvia: "Seguim defensant una competència pública en la gestió de l'aigua". I és que Llorente defensa que "la sentència diu que la competència és de l'AMB i, per tant, de caràcter públic".

"Conservar la facultat d'incedir en la gestió de l'aigua"

L'Ajuntament de Sant Cugat havia encarregat un estudi per certificar la viabilitat de municipalitzar el servei de l'aigua, i veure com podia materialitzar-se aquest procés de la millor manera. Un pas que, segons Llorente, no ha estat envà tot i la sentència del TSJC. "Estem estudiant els diferents escenaris que es poden obrir", reconeix, però. 

I és que la tinenta d'alcaldia ha explicat al TOT Sant Cugat que el consistori està analitzant ara com pot "conservar la facultat d'incidir en la gestió de l'aigua del municipi de Sant Cugat i no perdre la possibilitat de decidir el que el municipi necessita".

I ara què?

Amb tot, Llorente assegura que "cal treballar amb l'AMB per conservar una gestió pública de l'aigua". "No volem que cap empresa privada faci negoci amb la gestió d'un bé necessari per la vida", diu la tinenta d'Alcaldia.

Per això, Lourdes Llorente defensa que "no s'ha de paralitzar el procés que s'ha dut a terme fins ara, d'internalització del servei". De totes maneres, afirma que cal "estudiar" la forma de fer-ho. "Entrem en una fase en la qual hem de veure com ho gestionem fins que l'AMB no tingui un mitjà propi per fer aquesta gestió", sentencia.

Xoc amb Junts per Sant Cugat

Després de la sentència del TSJC, Junts per Sant Cugat demana frenar la municipalització i crear una Comissió Especial de Seguiment. "No puc donar cap resposta a un grup municipal que no s'ha adreçat a nosaltres per res. Si ells han decidit fer una roda de premsa, no puc donar resposta a una pregunta que no se m'ha fet", ha dit Llorente, qui ha afegit: "Si decideixen tenir relació amb el Govern a través de rodes de premsa, s'estan equivocant".

I és que Junts per Sant Cugat ha fet una roda de premsa, el dimarts, 10 de novembre, en la qual han volgut remarcar que "l'Ajuntament no pot posar diners públics en aquesta qüestió" i han demanat que s'aturi qualsevol gestió referent a la municipalització de l'aigua: "La sentència diu que s'han d'aturar tots els procediments iniciats pels municipis".

Ara bé, Junts per Sant Cugat reconeix que aquesta sentència "no tanca cap opció", tot i recordar que "s'ha de fer d'acord amb l'Àrea Metropolitana". De fet, han assegurat que la sentència "és un punt d'inflexió perquè ja no és l'Ajuntament qui ha de decidir si internalitza el servei, sinó l'AMB".

De fet, la regidora de Junts Cristina Paraira ha denunciat que hi ha hagut una "falta d'informació per part del Govern" pel que fa a l'estudi sobre la municipalització del servei de l'aigua.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem