Sant Cugat, capital de la independència

Descomptant els municipis de menys de 10.000 habitants, Sant Cugat és la ciutat on les llistes independentistes han aconseguit més vots

(A sota la notícia hi ha els gràfics i taules amb totes les dades de municipis del Vallès i de l'Àrea Metropolitana). Sant Cugat s'ha convertit en un dels fortins de l'independentisme. Així ha quedat demostrat a les eleccions catalanes d'aquest 27 de setembre, on els santcugatencs han optat majoritàriament per llistes independentistes (CUP i Junts pel Sí han assolit el 57,98% dels vots).

I és que Sant Cugat és la tercera ciutat de l'àrea metropolitana on la independència ha rebut més suport, només superada per Tiana i la Palma de Cervelló, municipis de menys de 10.000 habitants. Pel que fa al conjunt del Vallès Occidental, que és una de les sis comarques on el rebuig a la independència s'ha imposat, Sant Cugat només es veu superat per municipis de petites dimensions com Gallifa, Rellinars, Sant Llorenç de Savall i Ullastrell.

Concretament, Junts pel Sí ha obtingut a Sant Cugat el setè millor resultat de la comarca i el quart de l'Àrea Metropolitana. Pel que fa a la CUP, només a tres pobles de l'AMB i a dos del Vallès ha rebut més vots que a Sant Cugat. Cal apuntar que la majoria de pobles on es supera el resultat santcugatenc, són municipis de menys de deu mil habitants.

La participació

A banda de destacar pel vot independentista, Sant Cugat també és dels municipis on la participació ha estat més alta (83,90%). A la comarca, Gallifa, Ullastrell, Matadepera i Sant Quirze han estat els únics amb una participació major. I pel que fa a poblacions de l'Àrea Metropolitana, només Begues i la Palma de Cervelló estan per sobre.

Sant Cugat, terra d'Unió i no de PSC, PP i CSQEP

Pel que fa a la resta de partits, Unió ha obtingut a Sant Cugat el seu millor resultat de tot el Vallès Occidental i l'Àrea Metropolitana just per darrere de Matadepera.


En canvi, PSC, PP i Catalunya Sí Que Es Pot han tret a Sant Cugat un dels seus pitjors resultats de l'entorn. Ciutadans ha aconseguit unes xifres de vots similars.

 
Comentaris

Destaquem