Herrera: "Sant Cugat ha de girar cap a l'esquerra i defensar els serveis públics”

El coordinador nacional d'ICV i la diputada Marta Ribas han presentat a Sant Cugat les propostes del partit en l'àmbit de la salut

El coordinador nacional d'ICV, Joan Herrera, i la diputada al Parlament, Marta Ribas, han acompanyat a la candidata a l'alcaldia d'ICV a Sant Cugat, Roser Casamitjana, per presentar les propostes del partit en qüestions de salut. També hi ha intervingut la responsable en temes de salut de l'agrupació local, Assun Reyes.

Joan Herrera ha assenyalat que “en un moment de crisi, cap ciutat i tampoc la ciutat de Sant Cugat, es pot permetre el luxe de tenir gent al capdavant que no presta prou atenció a la gent que està patint més”. En aquest sentit Herrera ha afegit que cal que Sant Cugat “faci un gir cap a l'esquerra i defensi els serveis públics. Aquest gir a l'esquerra, a Sant Cugat, és ICV-EUiA”.

Tot i que Herrera no s'ha aventurat a dir quin resultat seria bo pel partit a la ciutat, ha assegurat que “ICV-EUiA aspira a governar per canviar les condicions materials de la vida de la gent i millorar els serveis públics de Sant Cugat”.

L'Hospital Vicente Ferrer, una de les demandes

La diputada Marta Ribas ha explicat quines són les propostes que defensa el partit en el marc del Vallès Occidental. Entre aquests ha destacat el projecte de l'Hospital Vicente Ferrer, impulsat pel govern del tripartit. Aquest hospital havia de donar servei a les ciutats de Sant Cugat, Rubí i Castellbisbal. “El PP i CiU, amb el suport d'ERC, són còmplices d'haver desmantellat el que era un bon sistema de sanitat a Catalunya”. En aquest sentit ha afegit que “no s'han fet cap dels dos nous hospitals al Vallès Occidental, com tampoc s'han ampliat els CAP, més enllà del del Turó de Can Mates”.

Ribas ha dit que el Vallès Occidental és una zona infradotada de serveis de salut: “És una zona que tenia una planificació de xoc i de mig termini, i no només no s'ha complit aquesta planificació, sinó que hem anat molt enrera”. Entre altres coses ha reclamat la reobertura d'horaris d'urgències i la recuperació de les condicions laborals i materials del personal en els centres."

Des del punt de vista local, Assun Reyes ha detallat les mancances que pateix la ciutat: “S'ha fet una retallada molt important de les plantilles dels diferents centres d'atenció primària, i aquesta baixada de personal repercuteix molt directament en la salut de la població. És important que des de l'Ajuntament també es faci un seguiment perquè es conegui a fons quines són les carteres de serveis, on es fan cadascun dels serveis que té contractada la Mútua de Terrassa, com es fa la revisió periòdica dels contractes, quines són les llistes d'espera... Pensem que forma part dels deures de l'Ajuntament”.

Reyes ha afegit que “és importantíssim assegurar una atenció igual per tots els ciutadans i ciutadanes siguin quines siguin les seves situacions”.

Herrera ha tancat l'acte apuntant que ICV-EUiA “és la candidatura que defensa els serveis públics, que defensa que els treballadors dels centres d'atenció primària tinguin conveni i que defensa que no es retallin les plantilles, perquè és mentida que es pot fer més amb menys recursos i menys professionals. Es fa menys”.

 
Comentaris

Destaquem