Homenatge a la "valentia" de Companys com un "exemple a seguir"

Una seixantena de persones es van aplegar per rememorar el president Lluís Companys el passat diumenge 15 d'octubre a Sant Cugat

La muralla del Monestir va ser un any més escenari de l'homenatge per part d'ERC i de les JERC a la figura del president Lluís Companys, en la commemoració del 77è aniversari del seu afusellament per part del règim franquista. "Companys estaria orgullós del seu poble. Hem perdut la por, ens hem aixecat pacíficament davant l'Estat espanyol i li hem dit amb veu ben alta que marxarem", va explicar el president d'ERC a Sant Cugat, Oriol Cisteró, en declaracions recollides per un comunicat dels republicans. A l'acte hi van participar una seixantena de persones i l'Assemblea Nacional Catalana.

"Enguany, més que mai, constatem que el govern espanyol i el Borbó Felip són deixebles i hereus directes d'aquells que van ordenar assassinar-lo", va declarar Cisteró. "Tenim, doncs, prou raons i sobrada empenta per obrir la porta, llençar la clau i deixar-los a tots ells dins la seva pell de brau". El president d'ERC va cridar a la unitat de les forces independentistes i va posar de manifest que queden "molts dies per endavant, molts cops i també moltes victòries". 

Oriol Cisteró, president d'ERC Sant Cugat, i Lluc Cahís, portaveu de les JERC, durant els parlaments FOTO: Cedida

 
Comentaris

Destaquem