Hora Bruixa defensa la legalització de la prostitució

El col·lectiu feminista respon a les declaracions de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, on es mostrava contrària a regularitzar la prostitució a Barcelona

Hora Bruixa ha defensat en un comunicat la legalització de la prostitució, en resposta a les declaracions de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa, on es mostrava contrària a legalitzar aquesta activitat a Barcelona. El col·lectiu de dones feministes aposta per regular la prostitució "per tal de reconèixer i garantir que es compleixen els seus drets com en qualsevol altra forma de treball".

Hora Bruixa reclama fer una distinció entre "el fenomen de la tracta de dones, amb fins d'explotació sexual i una greu vulneració dels drets humans; amb la prostitució exercida de forma voluntària". L'entitat demana escoltar la veu d'aquest col·lectiu: "Convidem a Mercè Conesa, així com a qualsevol altra persona que s’atengui a abolicionisme, a escoltar les demandes de les prostitutes. Fa anys que aquest col·lectiu s’organitza i lluita incansablement per a què siguin reconeguts els seus drets com a treballadores".

"Una societat més igualitària"

Per Hora Bruixa, il·legalitzar la prostitució "suposa no reconèixer la capacitat de les dones d’escollir de forma autònoma i voluntària una manera de guanyar-se la vida; intensament estigmatitzada i no necessàriament associada a condicions de pobresa i exclusió".

El col·lectiu considera que "malgrat que les dones poden ser exposades a situacions de risc, no ho són per la naturalesa de l’activitat sinó per les diverses discriminacions i la falta de reconeixement de drets laborals que pateix aquesta professió".

Per tot, Hora Bruixa aposta per la regularització de la prostitució per "garantir que les dones que l’exerceixen voluntàriament gaudeixen d’unes condicions dignes", ja que consideren que "és el camí cap a una societat més igualitària que superi els valors morals patriarcals que neguen la sexualitat femenina i l’autonomia de les dones".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem