Iceta: "Hem d'acceptar sense restriccions la diversitat política i ideològica"

El lider socialista ha participat de la festa dels 40 anys de la formació a Sant Cugat del Vallès

Primer Secretari del PSC, Miquel Iceta, ha acompanyat Pere Soler, primer secretari local i portaveu municipal socialista, durant l'acte de celebració dels 40 anys del PSC a Sant Cugat del Vallès i la inauguració de la seu que la formació ha estrenat al carrer de Francesc Moragas.

Iceta ha felicitat els 40 anys de la formació, i més encara pel fet d'obrir un nou local, "perquè significa un compromís de presència, d'obertura i de servei a la ciutadania". Una presència que considera indispensable, ja que "els partits som instruments al servei de la gent".

Amb les seves paraules, el Primer Secretari del PSC també ha volgut fer referència a la situació de país. "El nostre país ha viscut darrerament uns temps molt convulsos", ha apuntat, destacant que "des del PSC volem contribuir a grans acords per tornar a construir un espai que sigui de tots". "No sigui que buscant un estat nou, perdem la nació; la idea d'un sol poble capaç d'unir a gent que pensa molt diferent", ha afegit.

En aquest sentit, ha subratllat alguns aspectes que la formació considera "bàsics" per aconseguir aquest punt de trobada. Aspectes com "el respecte a la llei i el respecte per totes les idees". Amb aquest objectiu, ha fet una crida als socialistes. "No considerem les altres idees i els altres projectes com una espècie d'adversaris irreconciliables i gent amb qui no es pot parlar ni treballar. És un gravíssim error", ha afirmat. "Hem d'acceptar sense restriccions de cap mena la diversitat política, ideològica i dels sentiments. Només des d'aquesta acceptació podrem avançar", ha afegit.

Iceta també ha dit que "no ens podem resignar amb una societat dividida en dos blocs que no es parlen", posicionant-se a favor del diàleg i oferint-se a "tirar del carro del diàleg" per "intentar trobar el terreny comú que ens permeti avançar".

Iceta ha fet una crida al diàleg. FOTO: TOT Sant Cugat

Iceta ha fet una crida al diàleg. FOTO: Paula Galvan

 



En la mateixa línia, ha emfatitzat que "només sortirem d'aquest problema amb una solució acordada", detallant que "aquí no hi ha una meitat capaç d'imposar-se sobre una altra meitat, o al revés. Aquí hi ha un poble a la recerca d'una victòria; d'un avenç", assenyalant com a tal "un autogovern més potent, millor finançament, i una millor convivència". Finalment, ha marcat com a prioritària la justícia social, "la lluita contra la pobresa i les desigualtats; la lluita per la creació de més oportunitats i millor repartides".

Parlant del món local, Iceta ha apostat per ajuntaments que "no es converteixin en petits parlaments, fent discursos que no serveixen per avançar". D'aquesta manera ha destacat que "volem que els ajuntaments siguin el veritable espai de trobada, de diàleg, i d'acord al voltant dels problemes concrets de la gent". I ha apuntat que "volem veure incrementada la nostra presència a l'Ajuntament de Sant Cugat", parlant de les pròximes eleccions municipals, i destacant la tasca feta pel PSC a la ciutat.

Inauguració del nou local socialista. FOTO: TOT Sant Cugat

Inauguració del nou local socialista. FOTO: TOT Sant Cugat



En el torn de paraules l'ha precedit Pere Soler, primer secretari i portaveu municipal a Sant Cugat. Del nou local, ha dit que "se li ha de donar vida", apostant per obrir-lo a la ciutadania. "Són les persones les que donen vida al local i a la nostra entitat, el PSC, que no és més que un reflex de la nostra història, que hem tingut baixades i pujades, i ara tornem a estar a la cresta. És una excusa per estar permanentment al peu del canó, com hem estat els darrers 40 anys", ha dit.

En aquest sentit, ha fet valdre el paper dels socialistes a Sant Cugat. "Som l'única formació política que ha conservat les seves sigles, i que sota la denominació del Partit dels Socialistes de Catalunya, hem tingut al llarg d'aquest 40 anys representació a l'Ajuntament. I així continuarà sent", ha afirmat, reconeixent la tasca dels alcaldes socialistes del municipi, i fent valdre les noves joventuts socialistes del municipi, que "garanteixen la continuïtat del partit".

La festa s'ha celebrat a la plaça dels Quatre Cantons, amb rua boliviana, concert i pintacares. A la seu del partit, s'ha descobert una placa que recorda la jornada d'aquest 15 de setembre.

 
Comentaris

Destaquem