ICV-EUiA manté els dos regidors al Ple

La candidatura encapçalada per Roser Casamitjana és la cinquena força més votada de Sant Cugat amb 2.419 vots, un 6,61%

ICV-EUiA ha revalidat els dos regidors que ha tingut en el darrer mandat malgrat que ha tret els pitjors resultats en 32 anys a Sant Cugat. La formació ha obtingut 2.419 vots, un 6,61% del total, quan en les passades eleccions en va obtenir 2.569 i la participació va ser cinc punts més baixa. Amb tot, el partit ha celebrat el resultat ja que, donades les circumstàncies i la pujada del vot sobiranista d’esquerres, la formació ha mantingut el tipus.

D’aquesta manera, ICV-EUiA comptarà amb Roser Casamitjana i Ramon Gutiérrez com a regidors. Casamitjana ja ha estat regidora en el darrer mandat mentre que Ramon Gutiérrez s’estrenarà com a nou regidor. Cal apuntar que el segon regidor d’ICV-EUiA ha entrat al plenari per molt pocs vots. El PSC, que en té 53 menys, s’ha quedat amb només un regidor.

Roser Casamitjana, contenta i emocionada

La candidata a l’alcaldia, Roser Casamitjana, s’ha emocionat quan ha conegut els resultats del seu partit: “Per nosaltres era important mantenir els dos regidors. Pensem que durant aquests quatre anys havíem fet una feina seriosa i una part de la ciutadania ha sabut valorar la feina que hem fet”. Casamitjana ha afegit que “ens hem de sentir satisfets, encara més amb la situació complicada que hi havia de dispersió de vot”.

El partit també ha celebrat el fet que CiU hagi perdut la majoria absoluta a la ciutat: “Abans érem 6 regidors d’esquerres i ara som 10. No tenim la majoria com per capgirar l’Ajuntament, però penso que estem en millor situació que fa 4 anys. Penso que entre tots ho hem de saber aprofitar”. Finalment ha assenyalat que “el vot sobiranista no ha tingut tant de pes, però ha influït”.

Ramon Gutiérrez, nova cara al ple

El número 2 de la llista, Ramon Gutiérrez, ha valorat positivament els resultats malgrat que ha recordat que “si haguéssim aconseguit fer una candidatura de confluència hauríem multiplicat i haguéssim tret millor resultat”. Personalment, Gutiérrez s’ha mostrat il·lusionat: “Fa il·lusió entrar. És un repte, és una d’aquelles coses que durant un temps de la vida està bé poder fer”. 

Resultats més baixos del partit en 32 anys

A les passades eleccions de 2011, ICV-EUiA va aconseguir ser la quarta força més votada amb un 8,5% dels vots i va obtenir dos regidors al Ple Municipal, el candidat a l’alcaldia, Joan Calderón, i la número 2, que aleshores era Roser Casamitjana. ICV-EUiA ha anat perdent força i presència a mesura que han passat els anys. De fet, el seu màxim històric a Sant Cugat el va obtenir l’any 1979, amb un 19,4% dels vots. El mínim va ser l’any 1983, amb un 6,4%. A les eleccions europees del 2014 va ser la tercera força més votada amb un 10,96% dels vots.

Passeu el cursor per damunt el gràfic per veure les xifres exactes (font: TOT Sant Cugat)

Copy: Copy: Copy: | Create infographics

Consulteu tots els resultats de les eleccions municipals a Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem