ICV-EUiA proposa definir estratègies de sostenibilitat mitjançant un pla integral

Per a la realització d'aquest Pla el plantejament del grup ecologista és fer-lo amb eines de participació ciutadana

ICV-EUiA presentarà al Ple municipal una moció per a la realització d'un pla integral i transversal per a aplicar a mig i llarg termini que faci de Sant Cugat un municipi sostenible. Els ecosocialistes, que argumenten que "no existeix cap estratègia global a escala mediambiental", consideren que "qüestions com les emissions o la reforma energètica, la sostenibilitat i el medi ambient en general han d'estar en el primer pla de la política municipal".

Encara que es tracta d'una moció que té la voluntat d'iniciar un procés participatiu que defineixi aquest pla i aquestes estratègies, el text sí que inclou cinc àrees que s'haurien de tractar. Són la reducció de les emissions de gasos d'Efecte Hivernacle, la reducció del percentatge de consum energètic, augmentant-ne l'eficiència en el sector industrial i comercial, en l'àmbit particular i domèstic, i en l'àmbit públic; la reducció de residus de la ciutat i la millora de la gestió, el tractament i la recuperació; combatre la pobresa energètica del municipi; i fomentar el consum de productes ecològics, de proximitat i de comerç just entre la ciutadania.

Per dur a terme aquest procés participatiu ICV-EUiA proposa establir reunions sectorials amb una àmplia participació d'experts i societat civil per permetre la revisió d'objectius d'acord amb criteris científics, l'augment d'ambició o qualsevol altre tipus de modificació de les polítiques per fer-les més eficaces. La periodicitat de les reunions serà de, com a mínim, 10 reunions l'any fins a l'aprovació del Pla. La primera reunió es convocaria, en cas de ser aprovada la moció, al primer trimestre de 2016.

 
Comentaris

Destaquem