ICV-EUiA vol que es cobreixin les rieres del Torrent Xoriguer i Can Cabassa

La formació local presentarà la moció en el pròxim ple municipal, que se celebrarà el dilluns 21 de març

ICV-EUiA demanarà en el pròxim ple municipal, que se celebrarà el dilluns 21 de març, que es cobreixin el Torrent Xoriguer i la riera de Can Cabassa en els trams que passen per zones urbanitzades. 

Tal com ha explicat la portaveu de la formació local, Roser Casamitjana, "el Torrent Xoriguer passa per descobert des del passeig del Roser fins més enllà del passeig del Nard. És a dir, afecta a Mira-sol i Valldoreix. Aquest tram està descobert i passa a tocar de les cases. Els veïns s'han queixat en reiterades ocasions que en aquesta riera hi ha aigua que queda entollada, teòricament no és bruta, però fa males olors i és un niu de mosquits tigre".

En aquest aspecte, Casamitjana ha volgut remarcar que "el cobriment de rieres no és una prioritat per ICV-EUiA, però en aquest cas no parlem d'una riera natural, es tracta d'un cofre de formigó. Nosaltres som partidaris que tinguin el seu espai natural, com podria ser la de Can Cabassa en el seu inici".

Precisament no és fins ben entrat el barri de Mas Gener que les dues rieres es troben. De fet, des de darrere del tanatori i tota l'avinguda de Can Cabassa, la riera està en un espai natural. En aquest aspecte, el representant d'ICV-EUiA al Consell de Barri de Mira-sol, Josep Maria Àngel, ha explicat que "no som partidaris que es cobreixin les rieres, però en el punt en què s'endinsen a la zona urbana, són un problema". Àngel ha afegit que aquesta "és una reivindicació de les entitats del barri que ve de lluny". Com a solució, Àngel creu que "es podria fer un carril bici, per exemple, que podria integrar bé el barri, ja que la riera divideix el barri amb dos ponts".

 
Comentaris

Destaquem