ICV-EUiA vol que Sant Cugat es comprometi a treballar per l'economia circular

Els verds presentaran una moció al ple municipal del pròxim dilluns, 22 de gener

ICV-EUiA vol que Sant Cugat es comprometi a treballar per l'economia circular i que s'adhereixi a la Declaració de Sevilla, en què mostra el compromís de diverses ciutats de l'Estat espanyol, en generar el mínim de residus possible, així com de donar una segona vida a qualsevol objecte.

Tal com ha destacat la regidora d'ICV-EUiA Roser Casamitjana "Sant Cugat s'ha posicionat a favor de respectar els acords del canvi climàtic i de fer, realment, una ciutat sostenible. Nosaltres posem en dubte que, realment, s'estiguin fent passos des de l'Ajuntament per anar cap aquest sentit de la sostenibilitat". 

En aquest aspecte Casamitjana ha destacat que l'Agenda 21 encara està en marxa i que "s'han fet poques reunions i ha tingut poca eficàcia. Volem recordar, també, que s'ha posat sobre la taula la constitució del que diem l'Agenda 2030. Vam fer una única reunió, i no sabem quina és la diagnosi ni les accions concretes que es proposen". 

Per la seva banda, Ramon Gutiérrez, portaveu d'ICV-EUiA, ha afegit que la moció, a banda de demanar que Sant Cugat es posi a treballar en aquests termes de sostenibilitat, aprovats en plens anteriors, "es reprenguin els treballs de l'Agenda 2030". Durant el primer semestre del 2018 fer la diagnosi i el procés participatiu necessari per debatre les accions i desplegar-ho. 

En aquest sentit, Gutiérrez ha afegit que "reivindiquem el fet de replantejar el model de residus. Creiem que el model de recollida de residus i de gestió de residus de la nostra ciutat està estancat, tenim les mateixes dades  de reciclatge des de fa molt de temps i hem d'avançar cap a un model de residus 0, un model d'analitzar els residus com a un recurs i, per tant, d'economia circular".

 
Comentaris

Destaquem