ICV-EUiA vol que Sant Cugat sigui una ciutat Vegfriendly

Iniciativa portarà al ple municipal del mes de juliol la moció que pretén garantir els drets dels ciutadans vegans i vegetarians

ICV-EUiA demanarà al Ple Municipal del mes de juliol que Sant Cugat sigui declarada ciutat amiga de la cultura vegana i vegetariana. Una moció que preveu diversos acords a banda de la declaració i diverses accions concretes. 

En aquest sentit  ICV-EUiA vol actuar des de diversos punts. D'una banda, vol fomentar una campanya que és 'els dilluns sense carn', una acció que ja es desenvolupa altres països i consisteix en què tota l'alimentació que ve de l'administració sigui vegetariana. A més, també volen promoure que els restaurants i la promoció privada s'inclogui en aquesta idea.  

D'altra banda, la moció d'ICV-EUiA també pretén crear un espai d'informació general i trobada amb la col·laboració d'ONG i emprenedors, que l'Ajuntament es comprometi a que en els diversos esdeveniments que es realitzen a la ciutat sempre es garanteixi l'opció vegana i vegetariana, que es promogui les opcions veganes dins el sector de la restauració local, entre altres opcions. 

En aquest sentit el coordinador de la campanya Vegfriendly a Barcelona, Leonardo Anselmi, s'ha mostrat molt satisfet amb el sentit que arribi aquest debat a Sant Cugat, ja que com ha destacat Anselmi "creiem que més enllà de l'aprovació d'aquesta mesura, creiem que és bo que el model d'alimentació que tenim generi un debat públic. El que nosaltres fem amb la nostra alimentació també té impacte en el medi ambient, per tant no pot quedar només supeditat al caràcter individual".

En aquest sentit el regidor d'ICV-EUiA, Ramon Gutíerrez, ha destacat que aquesta moció no és per "imposar un tipus de dieta, sinó que el que estem garantint és els drets de les persones que són veganes i vegetarianes. A més volem posicionar la ciutat a favor d'un model que creiem molt més sostenible i que aposta per la justícia social i econòmica". 

 
Comentaris

Destaquem