Ignasi Giménez (PSC) revalida la presidència del Consell Comarcal del Vallès Occidental

L’alcalde de Castellar, Ignasi Giménez, investit president del CCVOC de nou amb els vots del PSC, Junts i Comuns

L’alcalde socialista de Castellar i president del Consell Comarcal del Vallès Occidental des del 2015, Ignasi Giménez, ha estat escollit de nou com a president de la institució comarcal. Giménez ha obtingut 20 vots, aconseguint la majoria absoluta. Els 12 vots socialistes ha sumat els cinc de Junts per Catalunya i els tres d’En Comú Guanyem. El tripartit neix amb oposició independentista al carrer, tot i que poc nombrosa.

En el seu primer discurs un cop escollit president de nou, Giménez ha entès el seu segon mandat com una mostra de confiança per la tasca feta des del 2015. A més ha destacat en relació a Junts i En Comú Guanyem que “la valentia es demostra construint ponts en temps de trinxeres i pancartes com les que hem tingut aquí a baix”. També és el més responsable, ha assegurat. Ha lamentat que Esquerra no estigui al govern, trencant una certa tradició al Consell i perdent una oportunitat per superar el “frontisme” i ha assegurat que “m’agafo com un repte gairebé personal buscar un encaix” als republicans. “De nosaltres rebran mà estesa”, ha anunciat i ha demanat a Esquerra que no “s’autoexcloguin”. “Els esperem”, els ha dit.

Entre els reptes pel mandat, ha destacat ser un referent de “bon govern i transparència” i els aspectes socials, com posar en marxa el salari mínim comarcal, garantir l’alimentació a l’alumnat de secundària o lluitar contra la pobresa energètica. Aposta per l’economia industrial, amb feines més estables i millor pagades, adaptada però a la societat digital i als reptes climàtics. També per impulsar la gestió dels boscos i la promoció del turisme al Vallès. Demana un millor finançament pels consells i l’equilibri entre natura i infraestructures (Ronda Vallès, Pla de Mobilitat del Vallès o millores a la línia 4 de Rodalies).

PSC, Junts i Comuns defensen el pacte

La portaveu de Junts per Catalunya, Cesca Berenguer, ha defensat el pacte com un “compromís de gestió” i  ha assegurat que seran “especialment vigilants” en el compliment per reforçar “les polítiques socials i garantir estabilitat al Consell. Pactar és bo i és la nostra obligació”. El portaveu d’En Comú Guanyem, Carles Rodríguez, ha apostat per fugir dels blocs identitaris i ha apostat per reforçar les competències de la institució i virar les prioritats cap a l’agenda social i política.

Dura crítica d’ERC: s’ha trencat el consens històric

El portaveu d’ERC, Pol Altayó, ha reconegut que “no hem estat prou hàbils per configurar una majoria alternativa possible, tot i difícil”. Hi haurà una “sociovergència amb els comuns”, ha avisat que “hi havia un acord que no s’ha respectat” i ha seguit assegurant que “algú ha tingut molta pressa per entrar al govern”. El perpetuenc ha assegurat que “s’ha trencat el consens històric que ha presidit el Consell Comarcal des de la seva constitució. Avui Giménez serà escollit president amb el menor suport de la història”. Ha anunciat oposició “ferma i contundent”.

Tant ERC com Ciutadans com la CUP han presentat candidatura a la presidència. ERC a través de Pol Altayó, la CUP a través del regidor de Sabadell Maties Serracant i Ciutadans a través de la terrasenca Isabel Martínez. Serracant ha denunciat la poca ambició per ampliar competències del Consell en els darrers anys i la tradició “d’assignacions a dit” de la institució.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem