L'impuls de l'esport a Sant Cugat genera diferències en el ple municipal

Tot i la unanimitat per fomentar la pràctica esportiva, l'equip de govern considera que no s'han de crear nous mecanismes, sinó continuar treballant amb els existents

Junts per Sant Cugat ha demanat igualar el pressupost dedicat a l'esport a Sant Cugat a la mitja de Catalunya durant el Ple Municipal, celebrat el dilluns 24 de gener. L'objectiu d'aquest increment era promocionar l'esport, disposar de més espais per a la pràctica esportiva i fomentar l'esport base, una moció que ha estat ben acollida per la regidora Munia Fernàndez-Jordán i la formació de Ciutadans Sant Cugat. L'equip de govern, per la seva banda, ha mostrat la seva aposta per una activitat multiesportiva, però ha acabat aprovant la moció amb esmenes en considerar que no s'han d'implementar nous mecanismes, sinó continuar treballant amb els existents.

Amb això, l'objectiu de Junts per Sant Cugat era incrementar el pressupost destinat a l'esport, incrementant l'actual en 2 milions, tal com ha assenyalat el regidor Albert Salarich: "Volem reconèixer pressupostàriament l'esforç de les entitats esportives i operadors locals en el procés d'alfabetització física dels/les joves de Sant Cugat, incrementant en un mínim d'un 200% el suport que reben".

D'altra banda, la intenció del grup municipal era fomentar la pràctica esportiva "creant mecanismes de vinculació entitat-ciutadà per assegurar que aquests recursos suplementaris dedicats a l'alfabetització física arriben a aquells empadronats de la nostra ciutat a través de les entitats esportives". A més, amb la intenció de consolidar l'esport d'elit en el municipi, Junts per Sant Cugat volia "crear noves línies de suport específic a entitats de Sant Cugat amb esportistes de primer nivell d'especialitats individuals o col·lectives empadronat a Sant Cugat perquè aquests puguin desenvolupar esport a la seva ciutat".

Finalment, la mirada de la moció en aquesta formació era global i és per això que el grup polític ha apostat per crear "mecanismes que permetin vetllar perquè cap infant o adolescent no es quedi sense fer pràctica esportiva per motius econòmics d'espai".

L'equip de govern aprova la moció amb esmenes

La regidora Munia Fernández-Jordán ha mostrat el seu suport a la moció: "Sant Cugat és un referent esportiu, tant per la quantitat d'esportistes com per comptar amb el CAR de Sant Cugat. Si volem mantenir la ciutat en primera línia, hem de cuidar l'esport base i augmentar la promoció i les instal·lacions de la ciutat".

En una línia similar s'ha posicionat el regidor de Ciutadans, Sergio Blázquez: L'esport i l'exercici físic generen uns beneficis tant físics com mentals molt importants per a la ciutadania. Amb això, la despesa en l'esport significa invertir també en salut i en combatre el sedentarisme".

Finalment, el regidor d'Esport de l'Ajuntament, Francesc Carol, ha assenyalat el valor de les esmenes: "Les esmenes no desvirtualitzant la moció, sinó que afavoreixen la situació actual. Sant Cugat opta pel multiesport i això té uns beneficis, perquè facilita que tothom pugui practicar l'esport que més li agrada i ningú es quedi fora de l'alfabetització esportiva. Tanmateix, també té un problema, i és que es necessiten més instal·lacions per donar cobertura a tots els esports. Amb això, a l'hora de comptabilitat el pressupost invertit en l'esport no ens podem cenyir només a un capítol, ja que aquest 2021 la inversió ha estat superior als 6 milions d'euros, amb un còmput de 70 euros per habitant l'any".

D'aquesta manera, l'equip de govern, amb el vot de qualitat de l'alcaldessa, Mireia Ingla, després de l'empat, ha aprovat la moció amb les esmenes presentades amb l'objectiu de continuar "treballant amb els mecanismes existents per potenciar la pràctica multiesportiva i els seus esportistes amb l'aposta d'ampliar nous esports i optimitzar les instal·lacions esportives".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem