Impulsar l'activitat d'empreses, objectiu del Pla de Reactivació Econòmica de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Sant Cugat ha elaborat un Pla de Reactivació Econòmica que inclou 86 mesures per pal·liar els efectes de la COVID-19

L'Ajuntament de Sant Cugat ha presentat, el dimarts 28 de juliol, el Pla de Reactivació Econòmica preparat per fer front a la COVID-19, un pla que inclou 88 mesures dins de 10 eixos estratègics per pal·liar les conseqüències de la pandèmia i que ha estat explicat a la sala de plens, davant d'associacions de comerciants, la Cambra de Terrassa i representants dels mercats del municipi, de la restauració i de l'oci nocturn.

La COVID-19 va generar un desequilibri socioeconòmic i ocupacional que està causant un gran efecte a Sant Cugat i és per això, que l'Ajuntament de Sant Cugat ha generat aquest pla per pal·liar els efectes de la COVID-19 amb l'objectiu de permetre la recuperació econòmica immediata, garantir l'eficiència en cas de noves contingències, impulsar una activitat empresarial sostenible i generadora d'ocupació i preservar els nivells d'ocupació de la ciutat.

Així ho ha explicat Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat: "La pandèmia no ha acabat i segueixen les seves conseqüències. Encara que al municipi tinguem una situació controlada, el nostre objectiu es seguir conscienciant a la ciutadania que l'única manera de mantenir l'activitat econòmica és continuar en aquesta línia i sumar esforços per combatre aquesta situació".

Amb això, per fer possible la redacció d'aquest Pla de reactivació econòmica, l'Ajuntament va crear unes taules d'emergència, que juntament amb els tècnics de l'ens municipal i altres associacions de Sant Cugat, es va materialitzar en la creació de 3 comissions.

Un cop realitzat aquest treball per part de l'Ajuntament, s'ha elaborat un Pla de Reactivació Econòmica que incorpora més de 80 mesures, de les quals 32 ja s'han executat, englobades en 10 eixos estratègics: consumir a la ciutat, reactivar les empreses locals, innovació i talent, impulsar l'ocupació, fomentar la digitalització, fiscalitzar la COVID-19, gestionar els espais, ciutat sostenible i saludable, ciutat solidària i cooperativa i finalment, governança i organització.

Per a Elena Vila, tinent alcalde de promoció econòmica, ocupació, empresa i comerç: "El teixit econòmic és el motor de la ciutat i tots els esforços han estat per donar suport aquest teixit econòmic. Així doncs, el nostre full de ruta segueix l'objectiu de construir un gran acord de ciutat amb el compromís de mantenir Sant Cugat viu, dinàmic, just i amb una ocupació digne i un teixit productiu i potent".

Ingla, Vila i Soler, juntament amb representants i membres d'associacions empresarials. FOTO: Ajuntament de Sant Cuvat

Ingla, Vila i Soler, juntament amb representants i membres d'associacions empresarials. FOTO: Ajuntament de Sant Cuvat



D'aquesta manera, de les 86 mesures elaborades en el Pla de Reactivació Econòmica, 32 d'elles ja s'han fet realitat com l'assessorament a comerços i empres i l'adaptació d'aquests per seguir les mesures higienicosanitàries establertes o com la reubicació de mercats o la donació de productes COVID-19 per part d'empreses de Sant Cugat.

D'altra banda, encara queden mesures per arribar com pot ser "l'establiment de xecs de compra de comerços locals per incentivar el consum i donar suport a les empreses municipals" tal com ha avançat Elena Vila, una mesura amb un valor de 600.000€ i que s'aplicarà a partir de setembre.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem