Independents es reivindica com l’única candidatura independentista de veritat

l’expresidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Elisenda Paluzie, ha visitat Sant Cugat per donar suport a la candidatura d'Independents i de Giuseppina Cariola

Candidatures independentistes a Sant Cugat només hi ha la nostra. Les altres ho són entre cometes.” Amb aquestes paraules taxatives, el número 4 de la llista electoral d’Independents, Artur Royo, ha explicat per què la seva és l’única opció que és fidel als resultats al referèndum de l’1 d’octubre de 2017.

En un acte polític amb presència de l’expresidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC), Elisenda Paluzie, la formació ha volgut posar en valor la tasca dels ajuntaments a la lluita independentista. Sense entrar en política local, Paluzie ha admès certa desmobilització en la causa, però ha robat una recepta per girar la truita. “És evident que hi ha desànim. Però candidatures d’aquest tipus són una reacció en positiu a aquest desànim. La frustració no pot ser només en negatiu. O no servirà per res. Ens hem d’implicar”.

Paluzie també ha tingut temps per llençar dards a les forces sobiranistes del ple. “ERC va pactar amb PSC a l’ajuntament i Junts va fer el mateix però a la Diputació. La candidatura d’Independents té un compromís de veritat amb la independència i és una garantia que no hi haurà cap pacte amb els partits del 155”. Paluzie ha matisat que el seu suport a la candidatura és a títol personal i que l’ANC ha donat llibertat perquè cada secció local doni suport a la candidatura que creguin més oportuna.

La cap de llista de la formació, Giusepinna Cariola ha reafirmat que la sobirania comença a construir-se des de sota. “La independència sempre comença des del municipi. El primer és la proximitat de l’administració. I tenim un molt bon exemple amb la consulta d’Arenys de Munt”. Segons la número 1 de la formació, es va mostrar com el poble es va autoorganitzar i va prendre decisions que afecten la vida de la ciutadania.

Des de la secció local de l’ANC han donat suport explícit a la candidatura d’Independents. Des de l’associació independentista han enviat fins a tres correus massius als seus afiliats i en dos dels quals han demanat el vot per a aquesta llista.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem