S'inicien els tràmits pel nomenament de Joan B. Culla com a fill predilecte de Sant Cugat

L'Ajuntament aprova al Ple Municipal l'acord de concessió del títol de fill predilecte a Joan Baptista Culla i Clarà

L'Ajuntament de Sant Cugat inicia l'expedient de Joan B. Culla i Clarà pel seu nomenament com a fill predilecte de la ciutat de Sant Cugat. Es tracta d'una decisió de la Junta de Portaveus, que ha comptat amb el suport de Junts, ERC, PSC, PP i En Comú Podem i les abstencions de CUP i VOX. És un reconeixement "a la seva la rellevància de la persona i la feina feta per l’historiador i professor a favor del coneixement, la memòria històrica, l'exercici intel·lectual, el pensament crític, la cultura i la política catalana".

El passat dilluns 9 d'octubre, l'Ajuntament va retre homenatge a Joan B. Culla en un acte on només van tenir cabuda paraules d'agraïment i admiració cap a la seva trajectòria de dedicació científica, cívica i acadèmica.

Més info: Sant Cugat ret homenatge a l'historiador Joan B. Culla

El seu vincle amb Sant Cugat

L'historiador Joan B. Culla, provinent de Barcelona, va arribar a la ciutat de Sant Cugat l'any 1999; ha estat col·laborador de diverses entitats locals com l’Aula d’Extensió Universitària de la Gent Gran de Sant Cugat, acostant la disciplina de la història al gran públic, sense perdre el rigor intel·lectual. També ha estat usuari habitual dels equipaments culturals com el Teatre-Auditori i el Museu de Sant Cugat.

D'altra banda, ha tingut una presència reiterada a tots els mitjans locals i nacionals com a tertulià habitual a ràdios i televisions i ha estat professor d'història moderna i contemporània de la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem