La investigació dels contractes de la grua ve arran d'una denúncia de l'Ajuntament

L'Ajuntament va decidir donar a conèixer a la Fiscalia el cas, ja que presentaven similars condicions de serveis prestats que no s'ajustaven als procediments requerits en contractació

L'Ajuntament de Sant Cugat va entregar a la Fiscalia documentació sobre la prestació de serveis de la grua municipal, després que Lourdes Llorente, tinenta d'alcaldia de Bon Govern i Transparència, ho decidís posar en coneixement de la Fiscalia el darrer mes de març. Llorente considera que complien condicions similars a la investigació que la Fiscalia està realitzant de factures per serveis prestats a l'Ajuntament que no van ajustar-se als procediments requerits en contractació.

D'aquesta manera, la concessionària de la grua municipal, Grúas Pablo SL, va estar prestant el servei amb una pròrroga contractual des de 2014 i va donar continuïtat del servei, que va finalitzar el 2016 i, per tant, actualment es trobava sense concurs públic. 

Així ho explica Llorente, en un comunicat oficial de l'Ajuntament de Sant Cugat: "La decisió de lliurar tots aquests documents es va prendre amb la confiança pel treball rigorós de l'equip tècnic i el respecte al principi de presumpció d'innocència de tothom, però amb la responsabilitat que tenim de vetllar pel bon funcionament de l'administració pública".

Amb tot, Llorente treballa en la internalització del servei com a alternativa a la licitació i amb la voluntat de fer una prestació més eficaç a la ciutadania i és per això que l'Ajuntament va lliurar, el dimarts 12 de maig als Mossos, la informació que no quedava recollida a l'informe de l'interventor municipal sobre la liquidació del pressupost 2018.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem