Jordi Puigneró denuncia a la Comissió Europea "abusos i censura" de l'estat espanyol

Puigneró denuncia vulneració de drets en el camp de l'internet

El santcugatenc Jordi Puigneró, secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, ha denunciat a Europa "els abusos i censura" de l'estat espanyol en matèria d'accés a internet. En una carta dirigida al comissari europeu de les Tecnologies de la Informació i Comunicació, Puigneró ha comunicat que el govern espanyol està vulnerant normatives europees d'accés internet en la seva "repressió" per aturar el referèndum de l'1 d'octubre.

Jordi Puigneró, també exregidor de Sant Cugat, va rebre una notificació del Tribunal Constitucional per la seva col·laboració amb el referèndum de l'1 d'octubre.  

El santcugatenc fa referència en primer terme a les ordres a la Fundació .cat per censurar totes les pàgines web relacionades amb el referèndum, el que considera una actuació "desproporcionada". Apunta també que la Guàrdia Civil es va personar a l'empresa i va detenir un dels directius. Puigneró afegeix a la carta al comissari europeu que grans companyies de telecomunicacions espanyoles han vetat l'accés a determinades pàgines web relacionaes amb la votació de l'1 d'octubre.

"El govern català rebutja totes aquestes mesures de censura", exposa a la missiva, afegint que són actuacions que no s'ajusten a la normativa europea. Puigneró finalitza la carta demanant al comissari europeu que intervingui com a darrer guardià de l'internet lliure i obert a Europa.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem