Jornada contra la repressió del CDR de Sant Cugat i de Valldoreix

Se celebrarà a la Casa de la Cultura de Sant Cugat i comptarà amb xerrades, debats i activitats infantils

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat i el de Valldoreix organitza una jornada per refelexionar sobre la repressió. 'Repressió, ahir i avui', així es titula l'esdeveniment, enfocat per tractar la repressió durant un dia sencer a base de xerrades, debats, visualitzacions d'imatges i, fins i tot, activitats infantils perquè sigui un dia complet i obert a totes les edats. La jornada se celebrarà el dissabte 9 de juny a la Casa de la Cultura de Sant Cugat.

El TOT Sant Cugat ha pogut parlar amb una membre del CDR per conèixer les motivacions que els han impulsat a organitzar aquesta jornada: "Tenim 30 veïns i veïnes de Sant Cugat amb causes obertes amb la justícia. Volem fer una jornada de sensibilització i conscienciació del que representa la repressió a Catalunya", ha explicat aquesta persona. Un altre dels objectiu de la jornada és analitzar "la repressió actual tenint en compte el passat".

La jornada començarà a les 11:00h del matí, amb un cafè de benvinguda que anirà acompanyat d'imatges de l'1 d'octubre. Posteriorment, abans de dinar, l'activista Gabriela Serra i el periodista Jesús Rodríguez faran una xerrada debat sobre la temàtica. Després, es celebrarà un dinar solidàri i els diners recaptats es destinaran al Bloc Florestà, format per 16 santcugatencs encausats per la vaga general del 8 de novembre.

Ja després de dinar, l'expressa Laura Riera i l'activista Enric Duran, que fa anys que està implicat en lluites contra el sistema capitalista, explicaran les seves experiència amb la justícia espanyola. Duran és fora del territori estatal i perseguit per la justícia espanyola. Per això la seva conferència es farà via Skype. A partir de les 17:00h es faran una sèrie de tallers relacionats amb la repressió i a les 20:00h es tancarà aquesta jornada.

D'altra banda, durant tot el dia hi haurà activitats infantils. "La idea és que sigui una jornada familiar, de conscienciació i de formació", ha explicat al TOT Sant Cugat la membre del CDR.

 
Comentaris

Destaquem