José (Independents): "Anar sols ens dona molta llibertat i no hem de retre comptes"

Neus José és la presidenciable d'independents a l'EMD de Valldoreix

Neus José, la presidenta de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix, ha fet el salt a la política com a candidata a la presidència de l’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix. José es presenta per Independents Sant Cugat, un nou partit que reivindica l'1 d'octubre 

Què ha de ser Valldoreix?

El que vulguin els seus ciutadans.

Com li agradaria que fos administrativament?

Ha de tenir un bon procés de gestió en el que hi hagi participació ciutadana. Aquest és un dels nostres punts clau juntament amb la transparència.

Independents vol la independència de Valldoreix?

Valldoreix ha de ser un municipi independent des del nostre punt de vista. Ara bé, això ho ha de decidir la ciutadania igual que van escollir en el seu moment si volien ser una EMD o no. Ara mateix aquest procés no es pot fer per la legislació existent, però quan es pugui s’hauria de plantejar.

“Valldoreix ha de ser independent sota el nostre punt de vista, però això ho ha de decidir la ciutadania”

Al programa parlen de “nova forma de fer política”. A què es refereixen?

La vella política és la política dels partits. A Valldoreix hi ha dues opcions molt polaritzades de dreta i esquerra. Aquesta polarització fa que l’únic beneficiari sigui el partit i no el ciutadà.

Neus José i Jr Armadàs FOTO: Bernat Millet

Neus José i Jr Armadàs FOTO: Bernat Millet

Com beneficia els partits un sistema presidencialista com el de les EMDs?

Perquè qui obté la presidència puja a tota la gent del partit al seu govern. Nosaltres no tenim cap gran partit darrere. Ningú ens mana.

Anar sols nos els perjudica?

Al contrari. Anar sols ens dona molta més llibertat. Les nostres propostes aniran directes al ple sense haver de retre comptes a set o vuit partits darrere.

“L’aparcament de l’estació de Valldoreix ha de ser d’ús preferent dels valldoreixencs”

Vostè va estar en un govern amb PDeCAT-Actuem. Això ajuda la seva candidatura?

Tinc un màster en gestió pública i he treballat també durant 7 anys a l’Ajuntament de Rubí a l’àrea de Serveis Econòmics i vaig estar 5 mesos com a vocal de l’EMD. També soc la presidenta de l’Associació de Propietaris i Veïns de Valldoreix i aquest també ha estat un dels fets que ens ha portat a fer el pas. Quan iniciem un procés i arriba a l’administració queda totalment aturat. Crec que tota aquesta experiència és bona per l’EMD.

Quins processos ignora l’administració?

A l’Associació ens arriben queixes de tots tipus. Quan els portem a l’EMD no rebem resposta. Fas una instància i no et diuen res.

“Quan fas una instància a l’EMD no et diuen res. No responen”

Què preocupa a Valldoreix?

La mobilitat i l’habitatge.

Què proposen per millorar la mobilitat?

Que els cotxes i les bicis puguin conviure. Ara hi ha trossos de carril bici que s’acaben de cop i has de baixar. Per altra banda, els autobusos han de ser híbrids. Calen també aparcaments prop dels comerços.

On? Hi ha espai?

Prop de l’estació, per exemple. Ara estar per acabar i pensem que ha de ser d’ús preferent per als valldoreixencs.

Ja es va fer una àrea verda.

Es va projectar, però no hi ha ningú que ho vigili. I no era d’ús preferent per a valldoreixencs. Es va obrir també a Sant Cugat i venia molta gent d’allà.

Què es pot fer amb l’habitatge? A Valldoreix gairebé no hi ha pisos.

Mantenint la tipologia d’urbanisme de planta baixa més 2 pisos es poden arribar a fer pisos. Perquè hi ha terrenys municipals. S’ha d’aconseguir una fórmula.

Promusa a Valldoreix? Sant Cugat potser no deixa...

És que hem de demanar permís a Sant Cugat per a gairebé tot.

Els preocupa la seguretat?

Preocupen els robatoris i una de les solucions seria tenir càmeres a tot arreu i no només a Can Cadena. També tenir més policia i els veïns més informats. I que els mossos tinguin accés a les càmeres i no només la policia local.

En quines matèries pensa que Valldoreix va en la direcció equivocada ?

En participació ciutadana. Tot es fa als despatxos. El conveni amb Sant Cugat també pot millorar força, per exemple en seguretat. Aquí els policies no arriben mai. El manteniment de la ciutat també es deficient.

La recollida d’escombraries sempre és polèmica a Valldoreix. Quin model tenen.

La recollida porta a porta a tot el territori, també darrere l’estació.

Quines propostes concretes del seu programa destacaria

Més atenció a la ciutadania. Més atenció individualitzada. També fer habitatge en règim de cooperativistme. Una altra necessitat és un centre de dia per a la gent gran. El jovent també reclama un punt de reunió.

 

Com ha de ser la relació amb Sant Cugat

Fluida. Estem lligats obligatòriament i ens hem d’entendre tant sí com no i cada vegada veig que la relació és pitjor. I aquest és un dels problemes del partits. Posen els seu interessos per davant dels de la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem