El Jovent Republicà denuncia vulneració de drets de dos dels seus militats

L'organització demana explicacions als Mossos d'Esquadra per la retenció de dos joves durant la cursa DIR

El Jovent Republicà de Sant Cugat del Vallès ha denunciat públicament "un exemple clar d'abús policial" durant la cursa DIR-Mossos d'Esquadra que es va celebrar a la ciutat el passat diumenge, 20 d'octubre.

Com ha explicat la portaveu del Jovent Republicà, Gina Cahís, "minuts abans que comencés la cursa del DIR Mossos d'Esquadra, dos militants del Jovent Republicà de Sant Cugat van ser identificats i detinguts durant gairebé 50 minuts per dos agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra".

Com detalla, el Jovent Republicà havia decidit preparar una pancarta reivindicativa, on es podia llegir "Mossos prou pallisses, defenseu-nos", per desplegar-la al costat de la línia de sortida de la cursa, com a resposta a la violència viscuda després de conèixer-se la sentència del Tribunal Suprem.

"Minuts abans, els dos militants van anar a una cafeteria a fer un cafè, i en sortir a la terrassa, dos agents els van identificar i els van demanar la pancarta", detalla Cahís, afegint que "els van fer anar al furgó perquè podien provocar possibles aldarulls".

Un cop al furgó, la portaveu del Jovent Republicà explica que se'ls van practicar registres corporals, trobant-hi les claus del cotxe d'un d'ells, i que, després del registre del cotxe, també van confiscar una segona pancarta que "no tenia res a veure amb aquesta acció". Passats 50 minuts, detalla Cahís, se'ls va comunicar que havien finalitzat l'acta i que podien recollir el material confiscat a comissaria.

"Aquests fets no estan al mateix nivell de què està passant a Barcelona, però la indiferència, normalitza, i per això ho volem denunciar i fer-ho públic", ha subratllat Cahís. En aquest sentit, destaca que "els Mossos, com a cos democràtic que és, hauria de ser l'últim garant dels drets civils i llibertats de la ciutadania com són la llibertat d'expressió i el dret de manifestació, que creiem que es van vulnerar".

És per això que explica que, com a Jovent Republicà, han sol·licitat una reunió amb el cos policial per "demanar explicacions", i faran arribar aquesta denúncia a l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, perquè "demani explicacions als Mossos pel tracte rebut". Cahís ha afegit que "l'alcaldessa ja ens ha avançat que contactarà amb els Mossos d'Esquadra de la zona per demanar explicacions i un informe de tot el que va succeir".

De la mateixa manera, el Jovent Republicà posa l'organització "al servei d'aquella gent que hagi patit la repressió i necessiti ajuda", conscients, explica Cahís, que "l'altre dia van ser víctimes de repressió dos militants del Jovent abans de realitzar cap mena d'acció, i per tant, això li pot succeir a qualsevol altra entitat o individu, sent una actuació arbitrària, i moltes persones no tenen una organització al darrera que els ofereixi recursos per fer front a aquests casos de repressió".

 
Comentaris

Destaquem