El Jovent Republicà vol un 30% del nou habitatge públic pels joves i un espai per festes

Les joventuts d'ERC aporten un programa propi amb 102 propostes per Sant Cugat

El Jovent Republicà ha creat un programa propi per sumar-se al projecte d'Esquerra Republicana amb 102 propostes per Sant Cugat. Es tracta d'un programa que posa el focus en els joves "amb una mirada transversal", segons expliquen en un comunicat, i que té tres eixos principals: habitatge, oci i crisi climàtica.

En matèria d'habitatge, les JERC volen que el 30% del nou habitatge de lloguer públic estigui destinat a la gent jove. D'altra banda, també proposen estudiar mesures per una mancomunitat de serveis domèstics (rentadores, assecadores, wifi, etc.) i d'altres usos en el parc d'habitatge de lloguer per a joves, "per tal de reduir les despeses necessàries i així fer que el jovent pugui emancipar-se amb menys càrrega econòmica".

Respecte de l'oci, la seva principal proposta és la de crear un espai polivalent municipalitzat a la zona coneguda com "Les Carpes" o "Els avions" per organitzar concerts i festes amb programació juvenil i participació d'entitats i associacions de joves.

Finalment, davant la crisi climàtica els joves republicans reivindica l'ús de la bicicleta en els trajectes de curta i mitja distància i la promoció de l'activitat física. D'altra banda, també volen impulsar fires de productors locals joves "per tal de fomentar el consum sostenible i de proximitat i per visibilitzar les històries de les persones joves que impulsen aquests models de producció".

Altres propostes del programa inclouen recuperar el Consell Local Joventut (CLJ) o impulsar un grau per estudiar instal·lació solar fotovoltaica.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem