Juanjo Cortés, escollit nou president de l'Agrupació d'EMDs de Catalunya

El president de l'EMD de Valldoreix presidirà aquesta agrupació que compta amb la representació de les 65 EMDs de Catalunya

El president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés (Valldoreix Plural), ha estat escollit nou president de l'Agrupació d'Entitats Municipals Descentralitzades de Catalunya, en una assemblea extraordinària celebrada a Vilamitjana de la Conca (Tremp), el dissabte 20 de gener. Amb això, el que fins aleshores era secretari de l'Agrupació, presidirà aquesta entitat que està formada per les 65 EMDs existents a tot el territori català.

El president de l'EMD de Valldoreix va explicar que un dels objectius és definir una Llei d'EMDs de Catalunya que especifiqui el finançament d'aquestes: "Necessitem amb urgència una regulació que no ho deixi tot en mans de la bona voluntat de les parts i que doti d'un sistema competencial acurat amb la població i el territori que gestionem. Hi ha gran diversitat d'EMDs a Catalunya, algunes amb molta població en un territori petit (com el cas de Valldoreix) o altres amb grans extensions, però amb poc territori".

D'altra banda, Juanjo Cortés va assenyalar la "necessitat de poder crear noves EMDs, ja que hi ha molts pobles agregats que necessiten un govern local que vetlli pels seus serveis". Durant l'assemblea extraordinària, també es va fer una anàlisi a les diferents Entitats d'Àmbit Territorial Inferior al Municipi (EATIM o l'equivalent de les EMDs a l'estat espanyol) i es va definir una estratègia per treballar en les diferents trobades amb els grups parlamentaris.

En aquest mandat, Juanjo Cortés estarà acompanyat en la junta directiva per 2 vicepresidents, els presidents de l'EMD de Jesús (Tortosa), i l'EMD de L'Estartit (Torroella de Montgrí); 1 secretària, de l'EMD d'Asnurri (Les Valls de Valira); 1 tresorer, de l'EMD de Bellaterra (Cerdanyola del Vallès); i 5 vocals, de l'EMD de Vilamitjana (Tremp), l'EMD de Baldomar (Artesa de Segre), l'EMD de Sucs (Lleida), l'EMD de Tredòs (Naut Aran) i l'EMD de Taús (Les Valls d'Aguilar).

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem