Junts demana més policia a Les Planes per la "sensació d'inseguretat"

Junts per Sant Cugat critica la "paràlisi" del tripartit i reclama un dispositiu policial específic per Les Planes

Junts per Sant Cugat ha reclamat un increment d'agents de Policia Local a Les Planes per fer front a la "sensació contrastada d’inseguretat" entre el veïnat. El partit ha engegat una campanya per posar de manfiest que Les Planes va ser l'únic barri on van incrementar els robatoris a domicilis durant el 2020, passant d'1 a 5 casos. "Si mirem números absoluts, sembla que els robatoris siguin pocs. Però a Les Planes vivim 1.200 veïns i estem parlant d'un número important", apunta Borja Aitor Arriaga, membre de Junts i portaveu de l'Associació de Veïns de Can Cortés.

"La seguretat és un dels factors que genera benestar als veïns. Els ajuntaments no podem mirar cap a una altra banda, tenim responsabilitat", ha emfatitzat la portaveu de Junts per Sant Cugat, Carmels Fortuny, que ha reclamat "més efectius i més tecnologia". "La seguretat dels domicilis de Les Planes no pot esperar. El tripartit no funciona, no atén les necessitats més bàsiques", ha lamentat Fortuny. La petició de Junts passa per recuperar la policia de proximitat al barri i, mentre no sigui possible, dissenyar un dispositiu específic: "Volem garantir una presència policial al carrer de forma continuada, també perquè els veïns guanyin sensació de seguretat". Fortuny ha reivindicat que la seguretat és una prioritat per Junts per Sant Cugat i, entre les seves propostes, també hi ha la de comptar amb agents cívics a Les Planes.

Núria Fernández: "El tripartit és paràlasi, no són capaços de donar resposta a aquestes situacions urgents"

La regidora de Junts i representant al Consell de Barri de Les Planes, Núria Fernández, s'ha mostrat molt crítica amb el govern santcugatenc: "L'alcaldessa i el tripartit, davant de la petició de recuperar la policia de proximitat, demana als veïns que s'esperin perquè no hi ha efectius. El tripartit és paràlasi, no són capaços de donar resposta a aquestes situacions urgents. La seguretat dels veïns no pot esperar, no és una anècdota". A més, Fernández ha assegurat que els cinc casos denunciats amaguen una "realitat oculta" de persones que prefereixen no denunciar. 

Càmeres a Can Cortés

Junts per Sant Cugat també ha reclamat al govern santcugatenc que instal·li càmeres de seguretat a Can Cortés, ja que va ser una de les propostes guanyadores en els pressupostos participatius. "Com és possible que els veïns votin en els pressupostos participatius la instal·lació de càmeres de seguretat a Can Cortés i ara el govern decideixi que es posen fora del barri? Genera frustració i cansament", ha lamentat Fernández.

El partit també ha posat sobre la taula altres propostes per "garantir la seguretat" com la millora de l'enllumenat, enfortir la cohesió social i les xarxes veïnals, integrar noves tecnologies o potenciar la cooperació entre els diferents cossos de seguretat. "La seguretat hauria de ser robatoris zero", ha assegurat Carmela Fortuny.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem