Junts es compromet a crear un comissionat per al tercer sector dins el govern municipal

Junts per Sant Cugat promet una oficina de benestar i família per les persones mb disfuncionalitat

Junts per Sant Cugat crearà, si governa, la figura del comissionat pels drets de les persones amb diferents capacitats. Aquesta és una de les propostes estrella que el partit ha presentat en matèria del tercer sector. El president de l'entitat Acompanya'm, Ferran Felius, és la persona en la qual l'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, dipositarà la seva confiança per aquesta plaça de nova creació a l'ajuntament.

De fet, segons ha explicat el mateix Vallès, serà un càrrec de confiança de l'alcaldia pensat per ser una figura transversal que treballi amb tots els departaments del consistori i que vetlli pels interessos del col·lectiu en contacte molt directe amb les entitats socials. Felius, número 16 de la llista de la formació, ha estat l'encarregat de presentar el programa de Junts respecte a la discapacitat. El primer punt que ha destacat ha estat l'exigència d'una escola d'educació especial. "És una necessitat històrica del municipi. Tenim les persones, tenim les entitats i tenim els terrenys a Can Mates. Només ens falta la vis-i-plau de la Generalitat".

Quasi un 5% de la població de Sant Cugat

Una altra de les promeses que ha llençat ha estat la creació d'una oficina de benestar i família que obri de dilluns a divendres, matins i tardes perquè famílies que conviuen amb la disfuncionalitat puguin rebre atenció en tot moment. En aquest sentit, ha recordat que a Sant Cugat hi ha al voltant de 4.000 persones amb algun tipus de discapacitat (física o intel·lectual), fet que representa quasi el 5% de la població del municipi. Un altre dels factors que ha subratllat és l'elevat cost de la discapacitat. "Tenir un membre de la família amb alguna disfuncionalitat representa un cost d'entre 18.000 i 40.000 euros anuals".

És per això que Junts proposa mesures com rebaixar l'IBI d'aquestes famílies i altres mesures com que hi hagi un CAP de referència de la discapacitat i atenció ginecològica i odontològica especialitzada a la ciutat (per no haver-se de desplaçar a altres municipis a rebre-la). Junts també s'ha compromès a canviar la pàgina web de l'Ajuntament per fer-la més compressible i accessible i a adaptar a la discapacitat espais de la via pública com semàfors sonors o bandes rugoses a terra per a persones cegues.

L'alcaldable de Junts, Josep Maria Vallès, ha recordat que el seu partit és l'únic que disposa d'un programa electoral de lectura fàcil pensat per a persones amb dificultats de comprensió. La roda de premsa on s'han presentat totes aquestes propostes s'ha celebrat amb presència de diverses entitats del tercer sector. Ferran Felius els ha estès la mà i ha parlat de "cogovernança" per fer extensible les seves peticions i inquietuds directament al govern municipal. L'acte ha comptat amb una especialista que ha fet la traducció simultània en llenguatge de signes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem