Junts insta al govern col·locar de nou la pancarta reivindicant l'amnistia i la llibertat

La formació política presentarà 2 mocions més al Ple Municipal: una vinculada a adoptar noves mesures energètiques i l'altre per defensar els drets de les dones afganeses

Junts per Sant Cugat demanarà a l'Ajuntament de Sant Cugat que torni a col·locar la pancarta en la façana de l'ens municipal defensant la llibertat de pensament, d'opinió i d'expressió, en el pròxim ple municipal, que se celebrarà el dilluns 21 de març. Aquesta moció va ser registrada durant el gener per ADIC Sant Cugat, Amnistia i Llibertat, ANC Sant Cugat, Free Romeva i Òmnium Sant Cugat.

Així doncs, en aquesta moció, Junts per Sant Cugat vol verbalitzar "l'opinió creixent dels catalans, que des del 2006, estan votant a partits a favor de la independència" tal com ha assenyalat la regidora Núria Fernández. No obstant això, la regidora assenyala "una repressió per part de l'estat espanyol, amb un excels de zel de la policia i amb la politització de la política". És per això, que la moció de Junts per Sant Cugat demana que l'alcaldessa "reculli en una pancarta a la façana de l'Ajuntament les expressions dels ciutadans, d'acord amb la seva llibertat de pensament, d'opinió i d'expressió".

En una altra línia, la formació política vol adoptar noves mesures energètiques per lluitar contra el canvi climàtic, amb la intenció "d'avançar cap a la descarbonització del sistema socioeconòmic" tal com ha apuntat el regidor Carles Brugarolas. Arran del nou Reial Decret Llei que fomenta incloure mesures energètiques urgents a favor de la mobilitat elèctrica, l'autoconsum i el desplegament d'energies renovables, Junts per Sant Cugat demana "estudiar els àmbits concrets per transportar-los en ordenances municipals". A més, el grup municipal vol "formular i presentar una proposta concreta de les ordenances per afavorir l'avanç en aquesta direcció".

Finalment, i durant el ple municipal, la formació política presentarà una darrera moció per protegir els drets de les dones i les nenes d'Afganistan, les quals, arran de la presa del poder dels talibans "han perdut les conquestes dels drets humans dels últims 20 anys i han estat esborrades de la via pública" com ha apuntat el regidor Josep Maria Vallés.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem