Junts per Sant Cugat presenta "el programa que ha de servir per defensar el model"

Junts per Sant Cugat ha presentat el seu programa electoral, que compta amb 6 grans eixos i un total de 320 propostes

Junts per Sant Cugat ha presentat el seu programa electoral, amb 320 propostes. Un programa que, segons l'alcaldable de la formació i actual alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, "ha de servir per defensar el model del Sant Cugat que estimem". De fet, 'El Sant Cugat que estimes' és el lema principal d'aquest programa, dividit en 6 grans eixos principals. "Cadascuna de les mesures vol preservar aquest model", ha explicat la candidata.

El programa s'ha elaborat després "d'una primera fase d'anàlisis d'on som i cap a on volem anar", i posteriorment amb sessions participatives amb la ciutadania: "És un projecte participat que pretén mostrar una continuïtat de la feina feta i aflorar els reptes que té en aquests moments Sant Cugat, que no són diferents dels de les nostres ciutats veïnes", ha afirmat Fortuny. En aquest sentit, la seguretat, l'habitatge o la mobilitat prenen un gran protagonisme en aquest programa electoral. "Des de Junts per Sant Cugat hem treballat en la direcció adequada i hem volgut fer un programa que posa el desenvolupament sostenible en relleu", explicava Fortuny, abans d'assenyalar que la formació "ha plasmat aquest desenvolupament en 6 grans eixos en el programa".

Els 6 eixos del programa de Junts per Sant Cugat

Els 6 grans eixos del programa desenvolupen, segons l'alcaldable: "una ciutat saludable, que forçosament ha de tenir un aire net". "Vull que Sant Cugat sigui la ciutat més sostenible de Catalunya", ha afegit Fortuny.

  • Una ciutat Saludable: En aquest àmbit, Junts per Sant Cugat proposa un acord amb totes les forces per orientar la ciutat cap a la millora de la qualitat de l'aire.
  • Benestar: "Quan parlem de benestar parlem de seguretat, d'inclusió, de salut i de cultura". En aquest sentit, Fortuny promet "una nova comissaria de la Policia Local, al cantó de la dels Mossos d'Esquadra", o "reclamar l'Hospital Públic", a més de "la nova Biblioteca Central urbana".
  • Sant Cugat, un bon model urbà: "Continuarem fomentant l'ús de la bicicleta, ampliarem la xarxa de carrils bici i continuarem adaptant les rotondes per fer-les segures", ha afirmat l'alcaldable, a més d'assegurar que iniciarà "un prova pilot de transport escolar". A més, en termes d'habitatge, l'alcaldable promet 665 habitatges de lloguer protegit, a través de Promusa.
  • Prosperitat: "El nostre grup polític defensa la implementació de l'empresa privada a Sant Cugat. L'empresa privada vol dir prosperitat, vol dir més recursos per redistribuir per fer millors polítiques socials i la implementació d'empreses a Sant Cugat també són llocs de treball", ha apuntat la candidata. "La prosperitat implica impulsar l'empresa privada, però també per fer polítiques adreçades a persones que estan a l'atur", ha afegit. També ha assegurat que "es crearà un pla estratègic per al Comerç Local". A més, Junts per Sant Cugat també promet la creació d'una nova escola bressol a Volpelleres i la planificació d'un Institut-Escola.
  • Dimensió Territorial: "Volem un Sant Cugat ben connectat, i això que ja existeix volem que continuï sent així i donar-li un impuls important", ha assegurat Fortuny, a més d'explicar que volen connectar els 13 parcs urbans que hi ha a Sant Cugat. "També treballarem amb mesures fermes amb la lluita contra el canvi climàtic", ha afegit.
  • Una governança exemplar: Fortuny ha destacat que "tenim línies i recorregut per millorar la gestió de la ciutat, i que cada vegada l'administració sigui més eficient, més pròxima i més ràpida". A més, l'alcaldable ha volgut deixar pales que "Sant Cugat té una administració sanejada", i s'ha compromès a "no incrementar els impostos als santcugatencs i santcugatenques". Una de les propostes en aquest àmbit és adreçar 1,5 milions als pressupostos participatius.

Un programa adaptat

Cal destacar que aquesta serà la primera vegada que les persones amb discapacitat intel·lectual poden votar en unes eleccions municipals, després que ja ho poguessin fer en les darreres generals del mes d'abril. En aquest sentit, Junts per Sant Cugat ha presentat, a banda del programa convencional, un programa adaptat perquè pugui ser comprensible per aquestes persones. La formació ha elaborat aquest programa adaptat amb l'assessorament de Lectura Fàcil.

 
Comentaris

Destaquem