Junts portarà al ple una moció que rebutja l'eliminació dels Jutjats de Pau

Prescindir d'aquest organisme suposaria 'l'encariment de la justícia i allunyaria de l'actual proximitat amb els ciutadans'

Junts per Sant Cugat s'adhereix a la moció de l'Associació Catalana de Municipis i de la Federació Catalana de Municipis que rebutja l'eliminació dels Jutjats de Pau i defensa la seva permanència per la seva tasca de mediació que "evita la demora dels conflictes veïnals i agilitza i alleugera la mateixa administració de justícia" assenyala el grup en un comunicat.

L'actual projecte de llei orgànica d'Eficiència Organitzativa, aprovat pel govern espanyol el passat mes d'abril, preveu l'eliminació dels Jutjats de Pau. Segons defensen des de Junts els jutjats de pau permeten "alleugerir de la càrrega als tribunals de justícia, oferint judicatura de proximitat i estalviar molts recursos als mateixos tribunals" i l'eliminació d'aquests "suposaria un encariment de la justícia i l'allunyaria de l'actual proximitat amb els ciutadans, a més a més d'incrementar el col·lapse dels jutjats".

Considerat això, la moció que presentarà Junts al pròxim ple municipal, proposa rebutjar l'eliminació dels jutjats de pau; reivindicar la rellevant funció que exerceixen en l'àmbit municipal; reforçar la comunicació que es fa sobre la seva tasca; instar els grups parlamentaris del Congrés de Diputats i el Senat a rebutjar l'eliminació dels jutjats de pau i, per últim, traslladar aquests acords als grups polítics del Parlament de Catalunya, al Congrés dels Diputats i del Senat, al Consell Comarcal, a la Diputació Provincial i al jutjat de pau del municipi.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem