Junts redueix les eleccions del 12-M a un duel entre Puigdemont i Illa

El partit ha celebrat un acte de campanya a Sant Cugat amb el vicepresident i portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, i l'alcalde, Josep Maria Vallès

Les eleccions al Parlament de Catalunya del 12-M són la confrontació de dos models "radicalment oposats". Així ho ha defensat el vicepresident i portaveu de Junts per Catalunya, Josep Rius, que aquest dilluns, 6 de maig, ha participat en un acte de campanya a Sant Cugat. Rius, fent referència a les enquestes internes amb les quals treballa el partit, ha assegurat que hi ha "un frec a frec" entre Junts + Puigdemont per Catalunya i el PSC. De fet, aquest dilluns s'ha fet pública una enquesta interna del partit feta per l'empresa GASP que dona la mateixa forquilla d'entre 35 i 38 diputats a Junts i el PSC.

El vicepresident i portaveu del partit, que va de 6 a les eleccions, també ha apuntat que als comicis del 12-M Catalunya "s'hi juga molt més que 4 anys de govern, s'hi juga la nació". Segons Rius, el model encapçalat per Salvador Illa "per fer qualsevol cosa demanarà permís a Madrid" i "no tindrà l'exigència" que els catalans es "mereixen". En aquest sentit, el portaveu ha apuntat que Catalunya necessita "un procés de lideratge per posar remei a diverses necessitats imperioses". 

Les propostes del partit

Durant l'acte, Rius ha explicat que Puigdemont està fent un procés "d'escolta activa" amb el qual ha detectat que el país està "tocant fons en moltes coses". Per això, Junts aposta per acabar amb el dèficit fiscal i que Catalunya pugui recaptar tots els tributs. "No podem ser espanyols de segona, hem de ser catalans de primera", ha dit el vicepresident de la formació. Rius també ha apostat per reduir l'"excés de burocràcia en l'administració". A més, ha assegurat que els 7 diputats de Junts al Congrés dels Diputats no votaran a favors dels pressupostos generals de l'Estat si "no es cancel·la el deute acumulat" de Catalunya. 

El cos a cos amb ERC

Sobre els possibles pactes de govern, Rius ha apuntat que Puigdemont "només contempla un govern que sigui independentista". En aquest sentit, el vicepresident de Junts ha lamentat que "alguns partits" no tinguin "aquesta claredat". També ha recordat que Illa sí que contempla un govern tripartit a la Generalitat. 

Per altra banda, Rius ha dit que a les eleccions del 12-M "hi ha la possibilitat de trencar amb l'empat tècnic" entre Junts i ERC en les últimes cites electorals. "És un bon moment per refer aquestes relacions i tornar a la unitat que l'octubre del 2017 va funcionar". 

El pes de Sant Cugat en el resultat de les eleccions

L'alcalde, Josep Maria Vallès, ha estat l'encarregat de moderar l'acte i ha fet una crida a "no quedar-se a casa". També ha interpel·lat els votants que van confiar en Junts a les municipals, i també en els que no ho van fer. "Hi ha gent que no ens va votar, però està contenta perquè estem revertint la gestió del govern que ens vam trobar a la ciutat", ha dit Vallès, que ha conclòs que el municipi necessita "un govern fort" a la Generalitat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem